Visby Ladies har bara missat slutspel en gång under sina 35 år i Svenska Basketligan.

Nu är klubben på väg att göra det igen.

I onsdagens bortamatch mot Norrköping Dolphins och nästa onsdag mot nykomlingen Högsbo Basket har man segerkrav hängande över axlarna.

Och det är inte ens säkert att det räcker.

Visby Ladies är också beroende av att Eos och Alvik klipper Wetterbygden Sparks.

Jag är ytterst tveksam till att det kommer att lyckas efter vad jag sett på slutet. Å andra sidan finns det väl inget halare lag än Visby Ladies när det kommer till att slingra sig ur negativa streckstrider.

Det finns även tre rutinerade rävar vid sidan av planen som varit med om det om det mesta i sporten och jag tänker då på Eivind Möstl (huvudcoach), Marie Söderberg (assisterande coach) och Anders "Leo" Pettersson (sportchef, assisterande coach).

Det har varit ännu en stökig säsong för klubben. Näst intill hela spelartruppen har bytts ut och Eivind Möstl har gång på gång manat till tålamod och långsiktigt tänk där Visby ska bada i guldkonfetti 2021.

Däremot hade han nog inte tänkt sig att det skulle ta så här lång tid att få ordning på grejerna och att slutspelsplatsen skulle hänga löst.

Visby Ladies klev in i säsongen med fyra nya importer (Janeli Lillieallik, Zakiya Saunders, Branndais Agee och Jasmine Weatherspoon) och en slagkraftig trupp.

Allt annat än SM-slutspel stämplas som fiasko och betyget är IG.

Trots en bedrövlig första halva på säsongen med nio raka förluster där höjdpunkten var en elvapoängsförlust mot Alvik tog sig klubben tillbaka in i slutspelsracet på allvar.

Anna Kelly fick en drömstart, var dominant och blev uttagen i "veckans lag" två gånger om. Hon var en högst bidragande när klubben efter förlustraden svarade upp med fyra raka segrar.

Klubben hämtade också in OS-rutinerade Domenique Allen och nu skulle slutspelsbiljetten bara säkras.

Därefter har prestationerna svängt fram och tillbaka, men mest tillbaka. Vad som är mest oroväckande är hur laget inte kunnat komma upp i nivå under de avgörande streckmatcherna som Wetterbygden hemma eller sättet man avslutade förlängningen mot Eos på. Visby hade kvitterat i slutsekunderna och red vidare på energin i förlängningen samtidigt som moståndarnas stjärna Leah Scott var utfoulad. Ändå lyckades Visby, i ledning 82–78 och 1,30 kvar med chansen att döda matchen, att kasta bort segern.

Nu står man där med foten i klaveret, kniven mot halsen och utanför slutspelsplats.

Drömmen om en ny storhetstid kommer att stanna vid en dröm så länge klubben inte anammar coachens ord om långsiktighet i truppbygget.

Ikväll i Stadium Arena i Norrköping finns inte utrymme för tveksamheter och onödiga turnovers för då är det game over.