GA-sporten träffar Ville Hirvisuo, 26, och Milla Nordlund, 21, dagar innan hemfärden. Det är med minst sagt blandade känslor paret lämnar Visby.

– Vi har känt till det här ett tag. Ändå känns det vemodigt nu, säger Ville Hirvisuo.

Han värvades till Visby IBK sommaren 2017 och har varit lysande under sina två säsonger. Som back eller center. På 50 allsvenska matcher har den hårt arbetande Hirvisuo svarat för 56 (20+36) poäng.

– Det var Waltter (Mahlberg) som tipsade mig om klubben. Jag hade länge blickat mot Sverige och ångrar verkligen inte att jag tog chansen.

Från början var tanken att han skulle stanna ett år.

– Jag läser till ingenjör i Åbo och visste att man kunde ta ett uppehåll från studierna. När det visade sig att det fanns möjlighet ytterligare ett år tvekade jag inte att återvända.

Med sig tog han flickvännen och landslagsspelaren Milla Nordlund som skrivit på för Endre i SSL – och sin lillebror Heikki Hirvisuo. En lovande back som växt i IBK-tröjan under vintern.

Nu går det inte att pausa utbildningen längre och i dag går flyttlasset till hemstaden Åbo.

– Jag har pluggat i tre år och har två år kvar.

Paret har stortrivts på ön – och i sina respektive klubbar.

– Det känns tungt och är jättetråkigt, fortsätter Ville Hirvisuo.

Milla fyller i:

– Även om jag visste att det bara kunde bli en säsong här känns det inte så bra nu.

Nordlund hade en stark höstsäsong och vräkte in mål. Sedan blev hon skadad och inte återställd förrän i slutspelet.

– Det var en intensiv säsong, med tränarbytet och min skada som höll mig borta i sex veckor. Det var tufft att komma tillbaka, men totalt sett är jag nöjd med min insats.

Uttåget mot Täby i kvartsfinalen, där Endre tappade 2–1 i matcher har hon ännu inte kommit över.

– Nej, det kändes som att vi hade en bra chans att ta det. Jag hoppas verkligen att Täby vinner allt nu, så vi kan känna att vi inte åkte ut mot något dåligt lag, säger Milla Nordlund som gjorde 21 (14+7) poäng på 22 matcher.

I Finland väntar troligen spel i TPS Åbo i högsta ligan.

– Jag har spelat där tidigare och även Milla innan hon flyttade hit. Det är egentligen det enda alternativet i Åbo. Herrlaget tog sig till final i år, men föll där. Damerna gjorde sin bästa säsong och kom till semifinal.

Helst hade han dock fortsatt i Visby.

– Jag vill spela med IBK i SSL. Kanske är det möjligt att återvända om två år. Det finns i tankarna i alla fall.