Bland det första Jönsson noterade när han ackrediterade sig till Falsterbos hästshow var bilden på Nederländernas segrande lag förra året.

Något han spontant tog upp på presskonferensen inför Nations Cup.

TT: Vad väckte bilden för känslor hos dig?

Det väckte känslan att det här går ju inte. Så här ska vi inte ha det. Nåja, skämt åsido, nu vet vi att det åtminstone kommer att sitta en bild på en svensk där efter fredagen, säger Jönsson.

Han syftar på lagkompisen Peder Fredricsons GP-seger. Men Jönsson nöjer sig inte med att se sin gamle klasskompis och ungdomsvän ensam någonstans på väggarna i ackrediteringslokalen vid ridsportarenan.

"Bra lag på pappret"

Där ska han, Fredricson, Malin Baryard Johnsson, Stephanie Holmén, Douglas Lindelöw och förbundskaptenen Henrik Ankarcrona synas på ett rejält uppförstorat foto när han kommer tillbaka till hästshowen nästa gång.

Nu sätter jag press på mig att rida "nollor", men vi har ett bra lag på pappret. Får vi till det bör det räcka ganska långt. Det var några år sedan Sverige vann här och det vill vi ändra på, säger Jönsson.

Malin Baryard Johnsson håller med.

Målet är självklart att vinna. Det är bland det roligaste att vinna nationshoppningen här i Falsterbo, säger hon.

Debut för Holmén

Stephanie Holmén debuterar i nationshoppningen på hemmaplan. Hon är aktuell för EM i Rotterdam i augusti och Falsterbo blir ett tufft test. Och inte blev det lättare när Sverige drogs som första startande lag.

Jag fick beskedet att jag skulle vara med för någon vecka sedan och redan då började det pirra lite i magen. Jag har ridit här två gånger som senior, men inte i laget. Bara det har varit fantastiskt. Jag har suttit bänkad och sett det svenska laget i nationshoppningen. Den stämning det är när de svenska ryttarna rider är... det är något man drömmer om att få uppleva.
Och i morgon kommer den dagen, säger hon.

Stephanie Holmén stöttar också fullt ut Jönssons strävan efter ett bildbyte.

Jag håller med honom och vår lagledare Henrik (Ankarcrona) har pikat oss sedan första dagen att den ska bytas ut.
Det är vi med på allihopa, säger hon.