Jonna Britse tävlade tidigare för Suderbys Ridklubb, men sen flera år tillbaka bor hon numera i Halmstad och tävlar för Hermanstorp Kör o Ridklubb, ridsporten och då framför allt fältritt är fortfarande en stor del av hennes liv.

Hon har alltid haft målet att nå landslaget och OS i Tokyo 2020, men efter den senaste säsongen som inte gick riktigt som hon önskat trodde hon att det var svårt att få den möjligheten.

Men när fälttävlans förbundskapten Fredrik Bergendorff presenterade namnen förra veckan så blev det klart att hon blivit uttagen till utmanartruppen i landslaget i fältritt, Jonna blev både överraskad och naturligtvis jätteglad.

– Det hade jag inte alls förväntat mig och speciellt inte efter den här säsongen, säger Jonna Britse.

Hennes häst Quattrino har hon haft sen 2011 och hon är 13 år nu och går väl mot slutet av sin tävlingskarriär.

– Det är en bra ålder, hon är i sin bästa ålder nu, men det är en tuff sport med hög belastning så man behöver någon häst som kommer underifrån också, säger hon.

Jonna är med i Svenska ridsportförbundets och ATG:s utvecklingsprogram Hopp och Talang nivå 4 som är en talangutveckling av ryttare.

– Det har varit mycket lärorikt plus att man får ett visst ekonomiskt stöd något som är tacksamt, det är ingen billig sport vi håller på med.

Målet nu är att kunna ta en landslagsplats till OS, men hon vet att det är långt dit, det är många duktiga ryttare som vill vara med och slåss om platserna.

– Jag ska göra vad jag kan och innan OS 2020 så har vi ju ett EM i Tyskland nästa år, EM är ju nästan lika stort som VM, säger hon.