Johan Holmberg och kartläsaren Christoffer Bäck drog ifrån alla och skaffade sig en rejäl ledning på sträcka fyra vid Follingbo.

– Där gjorde vi ett ryck, tidsmässigt. Det blev spiken i kistan, men vi har vunnit samtliga sträckor. Det känns riktigt bra, säger Johan Holmberg.

I sin Ford Fiesta R5 låg de på en genomsnittshastighet av 121 kilometer i timmen. Fjolårssegraren Jacob Jansson hade ingen möjlighet att komma i kapp.

Artikelbild

| Johan Holmberg.

– Det gick bra för mig, men han var omöjlig. Sen skiljer det lite på bilarna också, det är bara att gratulera Johan, säger Jacob Jansson.

Holmberg har blivit klassegrare i Rally Gotland tidigare, men då i tvåhjulsdrivet. Det här är första gången han vunnit hela tävlingen.

De andra gotländska toppförarna hade det mer motigt. Christoffer "Kicken" Jacobsson rullade med sin Ford Fiesta R2, detta efter ett fel på bromsarna.

Sebastian Johansson svarade för imponerande körning i sin tvåhjulsdrivna Peugeot och var förbi flera av de fyrhjulsdrivna bilarna. En trasig växellåda senare var han i mål som 1:e totalt och trea i den tvåhjulsdrivna klassen.

Artikelbild

| Christoffer "Kicken" Jacobsson.

– Vi kunde inte köra på tvåan, så jag fick växla direkt från ettan till trean på slutet. Det gick ju sådär, säger "Sebbe".

Den stora prisutdelningen sker på Wisby strand senare på lördagskvällen.