Släkten är värst brukar man säga även om Jens Hägg bara spelade med Gute en halv säsong 2018 och fick lite speltid så var det bland annat hans två mål i segermatchen, 3–0 till Gamla Upsala som var avgörande mot FC Gute.

Han har sen tidigare en historia där han sänkt Gute tidigare med sina mål, då när han spelade i Håbo. Och när han sen värvades till Gute inför säsongen 2018 så hoppades alla att målsinnet skulle komma Gute till del, men på tio matcher fick han bara starta tre och göra inhopp i övriga, målskörden slutade med ett mål och efter vårsäsongen lämnade han Gute.

– Otroligt skönt, tror nog att jag gjort sju-åtta mål mot Gute tidigare och nu lossnade det, säger Jens Hägg.

Artikelbild

| Tredje raka förlusten och Mikael Waktel säger att det märks i gruppen.

När du spelade i Gute lyckades du bara göra ett mål.

– Jo, det stämmer, men det är ju lättare att göra mål när man får spela, säger Jens Hägg som en liten pik till Gute.

I Gute är det naturligtvis mungiporna nedåt efter tredje raka förlusten, nu ligger man sist i tabellen med en jobbig nolla i poängkolumnen.

– Vi hade svårt att komma upp i press i första halvlek, till andra halvlek sa vi att vi skulle försöka gå för det och tryckte på rätt bra, men då kom i stället 0–3, säger Mikael Waktel, tränare i FC Gute.

Och Häggs två mål?

– Det är långbollar som han springer ifrån oss på och det är det han är bra på, säger Waktel.

Gute tvingades till ett tidigt byte när man fick byta ut Viktor Walldén som var tvungen att utgå på grund av skada, in kom Shafik Zzimula.

– Han har varit skadad och vi chansade lite med att starta med honom, men han är smart och förstår när det är dags att kliva av, säger Waktel.

Sista kvarten kom Gusks första- och andra mål, Hägg gjorde det första och sen fick man ett självmål.

Och tidigt i andra halvlek gjorde Hägg sitt andra mål och Gusks tredje och sista mål.

Gute gjorde sen fyra byten i andra halvlek, allt för att försöka få liv i laget.

– Det märks att Gute tappat spelare, vi var inte superbra idag, men hade lite flyt med bollarna. I våra tidigare matcher som vi förlorat så har vi haft lite oflyt, nu gick det lite med oss i stället säger, Jens Hägg.

Tredje förlusten sätter sig naturligtvis i gruppen.

– Det är klart att det gör, det blir lite oroligt i lägret, men vi ska hantera det här som en grupp och inte leta syndabockar. Och det gäller för alla gemensamt att dra sitt strå till stacken, ledare, styrelse och alla runt laget, säger Waktel.

Söndag 28 är det nästa match för Gute då man möter Kungsängen hemma.