En seger och tio förluster i Basketligan dam är otäck läsning för Visby Ladies-supportern. Men det finns också ljus i mörkret som energiknippet Felicia Camara-Ponturos spel på sistone.

– Felicia har tagit många steg på kort tid och är på väg att blomma ut, säger David Leman, coach i Visby Ladies.

Även huvudpersonen känner att hon börjar känna sig bekväm i ligakostymen.

Artikelbild

– Det går framåt och jag känner att jag blir bättre för varje träning. Men det var tufft i början eftersom tempot är på en annan nivå. I början drog jag mest på mig en massa fouls, säger hon.

Felicia kom tillsammans med Embla Andersson till Visby inför årets säsong efter avslutade studier på Luleå BG (basketgymnasium).

– Jag hade anbud från Visby och Östersund, men efter att ha varit här på besök kändes det rätt. Jag fick ett jättebra intryck av klubben och coachen, säger hon.

Att stanna i Luleå och försöka kämpa sig till en plats i toppklubben fanns också, men risken att få ont om speltid i en ålder där speltiden är som viktigast var för stor.

Utvecklingen i Visby har också lett till ökad speltid och mot Alvik och Udominate spelade hon över 20 minuter.

– Jag krigar varje minut jag får spela. Det är min spelstil att kämpa, slita och bidra med energi, säger hon.

Nämnda egenskaper och framför allt ett bra försvarsspel är 19-åringens adelsmärke.

Efter en seger och tio förluster i inledningen av Basketligan är Visby Ladies i akut behov av poäng och planen är att gå till julvila med två raka segrar (Mark ikväll och Eos på lördag).

– Det är dags att vi får ihop det nu. Mark är ett lag som vi ska kunna slå och även föra matchen mot, säger David Leman.

– Nu handlar det om att visa hjärta och spela för varandra. Kan vi göra vad som krävs så tror jag absolut att vi kan ta oss ur det här mörka stället, säger Felicia Camara-Ponturo.

Visby Ladies har samtliga spelare tillgängliga inför mötet med Mark. Elin Sjöberg som dragits med sjukdomar har tränat i veckan.

– Det var längesen vi var skadefria. Det är kul och vi ser framemot matchen, säger David Leman.

Mark kommer närmast från en storförlust mot nykomlingen Östersund 52–86. Visby föll i lördags mot seriesuveränen Udominate med 63–98.

– Mark har värvat en duktig pointguard (Tiasha Gray) som vi får se upp med. Hon och svenska landslagsspelaren Elin Ljunggren är viktigt att vi får stopp på, säger David Leman.

När lagen möttes i Kinnahallen tidigare i höstas vann Mark med 67–60.