Jenny Söderström, Mattias Sippmanne och Jacob Werner. Så heter triathleterna som Ringmurens Cykelklubb skickade till Gävle under helgen som gick. Och den sistnämnda fick till och med åka hem med medalj. Detta efter att ha gått i mål på 2.08.

– Det var över förväntan för mig. Själva tiderna på de olika momenten har jag varit omkring förut, men att faktiskt ta medalj hade jag inte räknat med, säger Jacob Werner.

Bronset tog han i klassen för Herrar 40-44 år. Och kanske hade det till och med kunnat bli en ännu ädlare valör på medaljen. Efter den inledande simningen låg han nämligen tvåa.

– Jag tävlingssimmade när jag var ung, och det är det jag är bäst på. Sen tappade jag lite under cyklingen, säger Jacob som sedan kunde ta sig tillbaka till topp tre efter en stark insats under löpningen.

Hur lägger du upp träningen inför ett triathlon-lopp?

– Jag gillar att träna allsidigt. Förutom de vanliga momenten brukar jag träna andra idrotter som mountainbike, kanot och styrketräning. Sen är det även viktigt att träna på växlingen mellan momenten, där kan man spara mycket tid.

Men Jacob var som sagt inte ensam från Ringmurens Cykelklubb att delta på tävlingen i Gävle.

Mattias Sippmanne ställde även han upp i Herrar 40-44 år och slutade nia med tiden 2.24.

Jenny Söderström tävlade i Damer 40-44 och slutade på en fjärdeplats med tiden 2.34, endast minuten från att även hon ta medalj.

Simon Andersson