Visby Roma föll: Vi har lite att jobba på

Målchanser fanns, men oskärpa i avsluten och ett par tveksamma ingripanden grusade Visby Romas segerplaner.

Hans Särkijärvis Visby Roma föll för andra gången på ett dygn. Den här gången med 1-4 mot Strömsbro.

Ishockey2019-09-28 20:36

Visby Roma åkte till Gävle på lördagsmorgonen för att hämta tre poäng mot Strömsbro HC, men glömde skärpan hemma.

– Gör vi mål på våra lägen vinner vi den här matchen ganska enkelt. Vi är för trubbiga så där har vi lite att jobba på, säger Hans Särkijärvi, tränare i Visby Roma.

Det ska sägas direkt att förutsättningarna inte var de bästa eftersom man mött Hudiksvall mindre än ett dygn tidigare.

– Det är klart det påverkar, men jag tycker ändå att vi ska kunna vinna en sån här match, säger Särkijärvi

Strömsbro bjöd inte på någon bländande ishockey även om förre Visby Roma-spelaren Joakim Axmans matchvinnande 2–0-mål var en fräckis. Axman var positionerad bakom VR-kassen och lyfte in en puck som via målvakten Filip Lindblads rygg gick i mål. Visby Roma spräckte Alexander Flinks nolla först tolv minuter in i tredje perioden. Då stod det redan 3–0 på resultattavlan.

Kort efter reduceringsmålet reducerades Visby Romas chans till upphämtning ytterligare när Christian Olsson tog en utvisning.

– Jag förstår att saker händer i stridens hetta, men att ta utvisningar i det läget är inte så smart, säger tränaren.

Visby Romas forcering bromsades, men efter att ha dödat Strömsbros powerplay tog Särkijärvi timeout och plockade ut målvakten. Men trots powerplay och spel sex mot fyra blev det inga fler reduceringar. Istället högg Kim Persson på en lös passning från Eric Winbergh med adress Erik Palm och kontrade in slutresultatet 4–1.