Palm: "Strävar inte efter att göra poäng"

Han toppar lagets plus/minusliga och har gjort nio poäng som back på tretton matcher. Visby Romas Erik Palm går från klarhet till klarhet.

Erik Palm har gjort en imponerade höst och svarat för nio poäng på tretton matcher.

Erik Palm har gjort en imponerade höst och svarat för nio poäng på tretton matcher.

Foto: Mattias Karlsson

Ishockey2019-11-01 09:38

Den 23-årige stockholmaren är inne på sin tredje säsong i Visby Roma-dressen.

Utvecklingen på Gotland har varit spikrak uppåt.

Under sin debutsäsong svarade Erik Palm för 9 (3+6) poäng på 35 matcher i seriespelet. Han hade +/-0 i den så viktiga plus/minus-statistiken. Förra säsongen fick han större förtroende och noterades för 19 (8+11) poäng på 39 matcher och +12. Han tillhörde också lagets främsta spelare i playoff och gjorde fyra assist på fem matcher.

I höst har Palm tagit ytterligare ett kliv och varit lagets bästa back.

– Jag känner mig starkare och hade en bra försäsongsträning i somras, säger Erik Palm.

Det syns även i statistiken. På 13 matcher i Hockeyettan har det blivit tre mål och sex assist. Han ligger också i topp med +6.

– Det har känts bra, helt klart och är alltid kul att göra poäng. Men det är egentligen inget jag räknar med. Jag strävar inte efter att göra poäng i varje match, fortsätter han.

Tidigare spelade Palm mycket ihop med Martin Lindberg. För att balansera upp försvaret efter att Lucas Hedlund lämnade mitt under säsongen och rutinerade Lukas Renlund ännu saknas, har Palm spelat bredvid Adam Rachidi mestadels. I 4–1-segern senast mot Huddinge bildade han backpar med unge Gustav Andersson.

I kväll väntar toppmöte i Visby ishall, när tvåan Visby Roma och trean Väsby ställs mot varandra.

– Det ska bli roligt. Väsby är ett bra hockeylag som vill vara spelförande och har mycket fart, säger Erik Palm.

I höstens första möte tappade Visby Roma en 4–1-ledning och föll med 4–5 efter straffar.

– Vi spelade jättebra i två perioder, men blev sedan passiva.

Laget har spelat upp sig och vunnit sex av de sju senaste matcherna. Förlusten kom för en vecka sedan, mot tabelltian Hanviken efter straffar. Just Hanviken har passat Visby Roma dåligt. Det blev visserligen seger med 1–0 hemma, men först efter att Visby Roma spräckt nollan i förlängningen. Matchhjälte den gången var Erik Palm.

– Vi har inte kommit upp i nivå i de matcherna, samtidigt som Hanviken gjort det bra.  Vi måste vara påkopplade i varje match, annars vinner man inte i den här serien, tillägger Erik Palm.

Urladdningen mot Huddinge lovar dock gott.

– Med den rivaliteten som finns mellan klubbarna vill vi alltid slå Huddinge. Nu ska vi se till att göra jobbet mot Väsby.

I kväll väntar Väsby i ett toppmöte.
I kväll väntar Väsby i ett toppmöte.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!