Visby lämnar sistaplatsen efter skön seger

Visby IBK har varit inne i en tung period. Mot formstarka tabellfyran IBK Dalen lossnade det och Visby fick med sig tre poäng. "Det betyder mycket", säger Wilmer Viinamäki som svarade för ett hattrick.

Tommy Bolin, Wilmer Viinamäki och Patrik Jansson hade anledning att jubla efter segern mot Dalen.

Innebandy2019-11-16 19:39

Det fanns mycket att fira i Ica Maxi arena på lördagskvällen. Kaptenen Jesper Eliasson gjorde sin 200:e match i klubben.

Och Tommy Bolin stod för sin 200:e poäng, när han satte 7–5-målet i början av sista perioden.

Viktigast var dock att nykomlingen vann med uddamålet – och lämnade jumboplatsen i SSL.

– Det satt fint och betyder mycket. Vi behövde vinna och det gjorde vi. Tabelläget ser lite bättre ut nu, säger Visbys Wilmer Viinamäki.

Den rutinerade forwarden har kommit igång efter en trög inledning på säsongen och svarade för tre mål och en assist. Totalt har han gjort 14 poäng på 11 matcher.

– Alltid kul att göra mål och bidra till laget. Men det var inga speciella mål just här, mer lite slumpmässiga.

Publiken (731 personer) fick se en rafflande start på matchen, när just Viinamäki styrde in ett skott från Filip Nilsson och det var 1–0 bakom Dalens reservmålvakt John Stiglund som gjorde sin första start i höst. Lagen följdes sedan åt målmässigt i en händelserik första period. Innan den första pausen hade bortalaget vänt och var i ledning med 4–3.

Dalen gjorde också 5–3 snabbt i mittenperioden och känslan då var att Visby var på väg mot en ny tung förlust.

– Vi kände ändå att Dalen inte var så mycket bättre, utan att det mer handlade om att vi slarvade. När vi slutade att kladda med bollen och började spela enkelt såg det mycket bättre ut.

Visby fick ordning på främst försvarsspelet och gjorde tre mål innan perioden var över – och 3–5-underläge förvandlades till en 6–5-ledning.

Avslutningen blev en rysare. Efter Bolins 7–5 reducerade Dalen med knappt tre minuter kvar att spela.

– Skönt att få vinna en sådan här match. Visst har vi gått på några plumpar mot Storvreta och Falun som är i en klass för sig, men förutom matchen mot Warberg har vi varit med i alla här hemma. Tycker att vi visat att vi hänger med även på den här nivån, säger Wilmer Viinamäki.

Närmast för Visby väntar ett viktigt bortamöte mot Sirius i Uppsala på torsdag.

Matchfakta

SSL

Visby IBK 7

Dalen 6

(3–4, 3–1, 1–1)

Mål Visby: Wilmer Viinamäki 3, Patrik Jansson, Markus Jovic, Daniel Gonzalez Palm och Tommy Bolin.

Dalen: Anton Åkerlund 2, Ketil Kronberg, Mattias Ljunggren, Alexander Hedlund och Sebastian Degeryd.

Albin Lundell kämpade och slet som vanligt.