Visby krigade ner ett blekt Sirius

Det var inte vackert, men det var sannerligen mycket viktiga poäng som Visby IBK tog med sig hem efter att ha besegrat Sirius på bortaplan med 4–3.

Visby IBK tog andra raka segern.

Innebandy2019-11-21 21:33

Visby IBK tog under torsdagskvällen sin andra raka seger och hävde sig över nedflyttningsstrecket efter vinsten mot bottenkonkurrenten Sirius i en match som präglades av kamp snarare än skönspel.

Visby skaffade sig en tvåmålsledning tack vare två gånger Jansson.

Först var det Andreas Jansson som gav Visby ledningen med sin karriärs första SSL-mål, fint framspelad på djupet av Daniel Gabrielsson i en kontring.

Sedan var det dags för Patrik Jansson att kapitalisera på dels rörigt försvarsarbete från hemmalaget och dels Wilmer Viinamäkis härliga spelsinne. Viinamäki serverade Jansson som obevakad fick sätta tvåan.

Sirius reducerade med ett slumpmässigt mål, men Visby skaffade ny tvåmålsbuffert när Viinamäki serverade Tommy Bolin öppet läge på bortre stolpen.

Efter en skral inledning på säsongen har Viinamäki kommit igång alltmer. Hans glimtar i första perioden var tillsammans med Rasmus Ekströms målvaktsspel behållningen i den här matchen.

Visby gick till periodpaus med ledning 3–2.

Sånär som på någon svettig räddning från Rasmus Ekström i Visbykassen så var andra perioden inte mycket att rapportera om. Sirius stängde till och gav inte alls Visby samma möjligheter till snabba omställningar som i första perioden. Visby skapade i stort sett ingenting men var alltjämt i uddamålsledning inför den tredje perioden.

Hemmalaget tog inte något nämnvärt initiativ i tredje. Tommy Bolin lyckades efter nio minuters spel framkalla en dubbel utvisning på hemmalagets Daniel Stenlund efter ett antal dueller på kort tid. I powerplay pricksköt Andreas Jansson, nu tillbaka som forward igen, 4–2.

Sirius reducerade sedan, med misstänkt hög klubba, och avslutningen blev nervkittlande. Med två minuter kvar trappade Sirius upp sin forcering med att ta ut målvakten och satsa på spel 6 mot 5. Ett par mindre genomtänkta passningar från Filip Nilsson respektive Heikki Hirvisuo hade kunnat straffa sig, men Visby höll undan till tre väldigt sköna poäng.

– Det känns konstigt att på ett sätt vara besviken över insatsen när vi har vunnit två matcher i rad. Vi är mycket glada för tre poäng men i övrigt är det faktiskt inte mycket vi är bra på i dag, säger Visby IBK:s Patrik Jansson till SSL Play efter slutsignalen.

Matchfakta

SSL

Sirius 3

Visby IBK 4

(2–3, 0–0, 1–1)

Period 1: 0–1 (6.40) Andreas Jansson (Gabrielsson), 0–2 (7.31) Patrik Jansson (Viinamäki), 1–2 (9.23) A. Lundell (Widh), 1–3 (9.50) Tommy Bolin (Viinamäki), 2–3 (18.37) Storgårds (Alvinder).

Period 3: 2–4 (9.59) Andreas Jansson (Nilsson) PP, 3–4 (15.04) Alvinder (Stenlund).

Skott: 28–16

Karta: IFU Arena