Sjöstrand tonar ner sin egen roll i Endre

Tre poäng mot mästarlaget Täby följdes upp med utklassningsseger mot Dalen. Men Joakim Sjöstrand vill inte prata om någon "Sjöstrandeffekt".

Joakim Sjöstrand fick plötsligt hoppa in som huvudtränare i Endre och efter det är han obesegrad.

Joakim Sjöstrand fick plötsligt hoppa in som huvudtränare i Endre och efter det är han obesegrad.

Foto: Mattias Karlsson

Innebandy2019-11-26 08:37

Endre hade en trög säsongsinledning och låg på tionde plats. Tre raka segrar på slutet har gjort att laget lyft och befinner sig åter på en slutspelsplats inför stundande VM-uppehåll.

Joakim Sjöstrand fick plötsligt ta över huvudansvaret när Sabina Wedberg blev sjukskriven för två veckor sedan. Hans facit är åtta poäng av nio möjliga mot Warberg (7–6 efter förlängning), Täby (5–3) och nu senast Dalen (13–3).

– Vi har inte gjort något annorlunda sedan tidigare. Jag har inte spelat några matcher eller täckt några skott. Det handlar om att tjejerna fått till det som vi visat i siffror, men inte fått utdelning för, säger han.

Kan du utveckla?

– Vi sköt till exempel tio fler skott än Iksu och det är ändå rätt mycket, men föll med 6–10.

Sjöstrand är inte den som framhåller sig själv.

– Det här är min elfte säsong i Endre och jag gör inget annorlunda nu. Stjärnornas har stått rätt i skyn. Matchen mot Warberg var inte jättebra, även om vi hade bollen och var överlägset i antalet avslut. Mot Täby spelade vi riktigt bra främst i första och andra perioden. Då hade vi 15 fler avslut och det visar att vi har ett grundspel i oss.

Det största problemet har varit försvarsspelet. Även där har Endre ryckt upp sig.

– Vi snittade sex baklängesmål och det är för mycket. Inte heller här har vi ändrat något, utan bara pratat och förtydligat vad vi ska göra. Däremot har vi vunnit fler dueller nu och det har gjort att motståndarna inte får kontra lika mycket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!