Nye IBK-tränaren: "Vi ville mycket mer"

Utspelat och förnedrat i halva matchen. Sedan började Visby IBK växa i SSL-kostymen, samtidigt som Pixbo slog av på takten. Det stannade vid 3-11.

Patrik Jansson och kompani i Visby IBK fick en tuff SSL-premiär. Pixbo vann med 11-3.

Innebandy2019-09-24 21:11

Visby IBK hade fått en försmak på vad som väntade.

3-17 mot Falun och 2-14 mot Kalmarsund i genrepet var kanske inga tillfälligheter.

Det blev åka av även på västkusten och närmare bestämt i Wallenstamhallen i Mölnlycke, när det spelades historisk SSL-premiär för Visbyklubben.

– Klart jag är besviken. Vi ville mycket mer, säger Visbys nye tränare Fredrik Holmgren till SSL-play direkt efteråt.

Det tog 33 sekunder, sedan hade Visby IBK släppt in sitt första mål i högsta ligan. Debutanten Linus Nestersson ökade på ledningen i det andra bytet och efter åtta minuter var det 3-0.

Innan första perioden var över hade Pixbo gjort sju mål bakom målvakten Martin Stolt. Ofta på returer från nära håll, när Visbyförsvaret stod och sov.

Nye Daniel Gabrielsson satte det historiska första målet halvvägs in i perioden. Snyggt framspelad av comebackande Emil Zetterberg, från egen planhalva. Offensivt såg det inte så tokigt ut och även Kasper Broby fick sätta ett mål (5-2). Problemen fanns främst i defensiven och Visbyspelarna såg inte alls bekväma ut med det nya man-man-försvaret.

– Vi gör enkla misstag som straffar oss hårt. Pixbo gör fyra-fem mål där deras spelare får stå och slå in sina returer, fortsätter tränaren.

Mittenperioden började som den första och hemmalaget hade gjort både 8-2 och 9-2, innan matchklockan passerat sju minuter.

Holmgren gjorde några justeringar - med önskad effekt. Bland annat ersatte Rasmus Ekström stackars Stolt, som inte hade mycket till hjälp. Ekström fick hålla tätt i drygt 15 minuter, innan rutinerade Martin Östholm - 79 A-landskamper i bagaget - smällde in 10-3 från nästan halva plan. Ekström fick släppa in ytterligare ett mål, men det stannade där och är ingen högoddsare att han får nytt förtroende i hemmapremiären mot Växjö om en vecka.

– Ungefär efter halva matchen börjar vi spela innebandy och då finns det saker att ta med. Vi håller på att utveckla ett lag som ska vara redo för SSL framöver. Vi lär oss saker hela tiden, säger Fredrik Holmgren.

Matchfakta

Pixbo 11

Visby IBK 3

(7-2, 2-1, 2-0)

Mål Pixbo: Martin Östholm 3, Marek Benes 2, Gustav Fritzell 2, Linus Nestorsson, Anton Eriksson, Andreas Stefansson, Martin Ojaniemi. Visby: Daniel Gabrielsson, Kasper Broby, Markus Jovic.

Fredrik Holmgren har en del att fundera över.