"Lund ska vara tre poäng, men håll koll på köksvägen"

Premiären är historia. Nu väntar SSL-nykomlingen IBK Lund och det ska bara vara tre poäng.

Foto: Malin Stenström

Innebandy2020-10-03 10:20

Endre avfärdade Nacka med 6–3 i premiären och mycket av snacket kom förstås att handla om Anna Jakobsson som med sina två mål visade att hon fortfarande vet hur man gör mål. Det andra (5–1) var en delikatess där hon först tunnlade Johanna Arvidsson och sedan snärtade in bollen bakom Erika Stigulfsdotter i Nackamålet.

Men det fanns mer att ta med sig, här är några punkter.
  Frida Görtz gjorde en fin match mellan stolparna. Hon och Thea Ekholt måste hålla en hög och jämn nivå för att en final ska bli verklighet.

  Linnéa Wallgren fick en flygande start med två mål och en assist. Linan med Wallgren, Elin Roos och Ellen Bäckstedt är fin och består av tre spelare som vill slå sig in i en landslagstrupp. För den var starten viktig.

  Endre fick en chans i powerplay och gjorde ett mål. Formationen med Stina Ander, Stephanie Boberg, Anna Jakobsson, Wilma Johansson och Ellen Bäckstedt är något utöver det vanliga.

På minussidan så förväntar jag mig mer av förstafemman som inte fick till det och gick minus ett från premiären. Här finns mer att hämta. Kanske förstafemmans tur att lysa mot Lund.

Nog om premiären.

På lördagskvällen väntar IBK Lund i Lerbäckshallen. IBK Lund är en pigg nykomling som säkert kommer att ta sina poäng som SSL-rookie.

Däremot har jag svårt att se skånelaget ta några på lördagskvällen så långe Endre dyker upp och gör jobbet.

IBK Lund ska dock inte underskattas. Klubben har en fin ungdomsverksamhet och hade fyra spelare med i årets första landslagstrupp för U19: Emma Heander, Mynta Persmark och tvillingsystrarna Tindra och Minna Karlsson.

Därtill finns duktiga centern Ella Hammer.

Minna Karlsson är den som Endre IF inte får tappa bort. 18-åringen gjorde en svårslagen SSL-debut förra helgen och blev fyramålsskytt i 5–7-förlusten mot Warberg. 

Varning för henne och se upp köksvägen, Karlsson gjorde två mål via den i premiären.

Endre IF får klara sig utan en trio spelare. Nyförvärvet Ebba Bognesand fick i torsdags det besked hon fasat för. Korsbandet var av och säsongen är nu över. Otroligt trist förstås och framför alltför spelaren själv som var i samma sits för bara ett par år sedan.

Även Elin Gabrielsson och junioren Nellie Schwartz stannar hemma.

Ni ser IBK Lund – Endre IF här. Matchstart lördag 3 oktober klockan 18.00.

Är du inte prenumerant kan du bli det här och då får du se samtliga SSL-matcher med Endre. Just nu kan du teckna ett abonnemang för tre månader till priset av en (199 kronor). Ingen bindningstid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!