LIVE: Följ det heta nykomlingsmötet live här

Hassan Hajo är ett av Visby IBK:s nyförvärv, senaste matchen mot Höllviken gjorde han fem mål. Mötet med klassiska Warberg IC har han redan bestämt sig för att det blir en vinst.

Nya poäng på spel.

Nya poäng på spel.

Foto: Mattias Karlsson

Innebandy2019-10-10 08:00

När Höllviken fick smaka på den gotländska piskan förra helgen stod IBK:s Hassan Hajo för hela fem av målen. Hajo, som är nyförvärvad från IBF Falun är märkbart nöjd över sin roll i det nya laget.

– Jag får mer speltid här, det känns som att man har större betydelse och att föreningen faktiskt tror på mig. Det blir en skön boost i självförtroendet och så blir det ju så klart fler chanser att spela bra också.

Med sig i femman har Hassan bland annat Emil Zetterberg och Albin Lundell. En trivsam uppställning om man ska tro Hajo.

– Det är mycket hjärta i oss och snabba fötter. Jag har funderat lite själv på vad vår identitet som kedja är men jag är fortfarande lite osäker faktiskt. Hur som är det sköna grabbar och vi trivs tillsammans än så länge, men säsongen är visserligen lång.

Nästa möte är mot det klassiska Warberg IC som är tillbaka i SSL efter två år i allsvenskan. För nuvarande hittar man dem längst ned i tabellerna. 

– Det blir en sexpoängsvecka, det måste jag vara säker på. Missar vi en sådan här match klarar vi oss inte till slutspel. Men jag vet att vi klarar detta, vi har visat det innan, även mot Växjö bara att vi inte riktigt orkade hela vägen fram där, säger Hajo. 

Hur många mål petar du in mot Warberg?

– Ärligt talat så bryr jag mig inte om hur många mål jag gör i en specifik match, det är klart det är kul men i slutändan är det ju de där tre poängen man antingen plockar hem eller inte. 

Tränare Fredrik Holmgren är mer försiktig kring tankar om matchen.

– Oftast är man som svagast efter en vinst man längtat efter väldigt länge. Vinsten mot Höllviken var en sådan vinst. Det förhoppningsvis lyckas vi träna oss starka inför Warberg och om vi klarar det tror jag att de får det ganska tufft mot oss. Det var kul att möta Växjö hemma trots att vi tappade poängen och det ska bli kul att ta emot Warberg på hemmaplan också. 

Trots förra veckans framgångar och optimismen kring det stundande mötet med Warberg i Ica Maxi Arena spekulerar Hajo inte alltför mycket i resten av säsongen.

– Det är mycket kvar, jag tror man ska ta en match i taget och så får vi se utefter det. Men än så länge trivs jag bra i laget i alla fall, det är viktigt. Det är mycket härliga killar och jag har verkligen inget att klaga på när det kommer till den fronten. 

Hassan Hajo menar att han känner sig mer uppskattad i Visby IBK än vad han gjort tidigare i sin innebandykarriär.
Hassan Hajo menar att han känner sig mer uppskattad i Visby IBK än vad han gjort tidigare i sin innebandykarriär.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!