Ladies tappar efter första perioden

En stark första- och sistaperiod räckte inte hela vägen när basketdamerna tog emot IK EOS i Ica Maxi Arena.

Alexa Middleton var Visbys poängspruta för kvällen. Sammanlagt bidrog hon med 25 poäng.

Innebandy2019-10-04 21:55

Under fredagkvällen tog Visby Ladies emot det Lundbördiga Eos på hemmaplan i Ica Maxi Arena. Båda lagen bjöd på högt och lågt under de fyra perioderna men när slutsignalen ljöd så fattades tio poäng för en gotländsk vinst.

Första perioden bjöd på ett pricksäkert Visby Ladies som inte låter ett enda strafftillfälle gå till spillo. Eos schabblar bort några straffskott och verkar ha bekymmer med att sätta bollar i korgen. Trots det pillas hela tre trepoängare ned från bortalagets håll vilket gör att första perioden avslutas 21-18.

Plötsligt regnar trepoängarna in från Eos, Mary Goulding petar in sin tredje vid 2-minutersstrecket i andra perioden, hon följs av Julia Nyström som sätter två till och då ligger Visby back 26-31. Ladies svarar med att Spencer och Coe plockar hem varsin 3:a. Men det räcker inte för att stänga glappet, fyra satta straffar och ett gäng tvåpoängare lägger Ladies i ett underläge på 40-49.

– Jag tror vi är väldigt drivna av momentum, tappar vi i början så fortsätter vi tappa efter det. Det är något vi måste jobba med, säger Julie Spencer.

Spencer spelade inte förra matchen mot Norrköping på grund av en skadad fot, något som under hennes premiärkväll i SBL inte längre verkade vara ett bekymmer då hon under tredje perioden prickade sin andra trepoängare för kvällen. Men återigen räcker det inte för att komma ikapp, ett envist Eos drar ifrån på straffar och tvåpoängare tills det att perioden avslutas med 48-71.

– Det var ärligt talat den värsta stukningen jag haft, det hände för tre veckor sedan och jag började inte träna fullt ut förrän bara ett par dagar sedan.

Återigen tar Eos kontroll över matchen, Mary Goulding sätter tidigt två straffar. Men Caroline Danielsson kontrar med ytterligare ett trepoängsskott. Fyra minuter in i sista perioden släpper Eos på intensiteten, missade straffar och allmän poängbrist genomsyrar tiden fram till slutsignal då Visby lyckats stänga poängluckan ganska ordentligt. Helt stängd hinner den aldrig bli.

– Jag är väldigt stolt över hur de kämpade genom sista. Det är tråkigt att foten fortfarande känns så pass mycket att jag fick sitta på bänken nu i fjärde, säger Julie Spencer.

Matchfakta

Visby Ladies 75

IK EOS 84

(21-18,19-31, 8-22, 21-13)

Poäng Visby: Alexa Middleton 25, Jaycee Coe 15, Julie Spencer 14, Micheline Mercelita 6, Isabella Kaukopaasi 5, Caroline Danielsson 5, Johanna Persson 3, Camilla Kilinc 2.

Under fjärde perioden släppte IK Eos på intensiteten och poängapet blev stadigt mindre och mindre till Visbys fördel.