Hjärtebarnsmatchen – "Matchen är mer än sport"

Visby IBK kan ta ett stort steg mot SSL-kval på söndag samtidigt som man skramlar in viktiga pengar för en god sak.

Hans Pedersén.

Hans Pedersén.

Foto: Mattias Karlsson

Innebandy2021-02-13 07:35

För andra året i rad arrangerar Visby IBK "Hjärtebarnsmatchen" där överskottet går till Hjärtebarnsfonden.

På lördag är det dags och det bjuds då på toppmatch när tabelltrean Bele Barkarby gästar Ica Maxi Arena.

– Det har varit mycket jobb senaste tiden, men nu börjar allt komma på plats och det är optimalt att Hjärtebarnsmatchen blir en så viktig match även sportsligt. Det är inget lag som vill förlora den här matchen utan det kommer att bli ett världskrig därute på planen, säger Hans Pedersén, marknadschef i Visby IBK.

I fjol samlade Visby IBK in över 100 000 kronor och målsättningen är trots de tomma läktarna att komma upp i en liknande summa även i år.

– Matchen sänds gratis och vi kommer att ha en studio där vi pratar upp matchen liksom avslutningen av allsvenskan. Vi kör igång en timme före med flera intressanta gäster, säger Pedersén och nämner Svenska innebandyförbundets generalsekreterare Mikael Ahlerup som en av gästerna.

Matchen sänds gratis här och ju fler tittare ju mer pengar till Hjärtebarnsfonden. Sändningen börjar klockan 16 och matchen klockan 17.

– Den här matchen är mer än sport. Det känns extra bra att göra den här typen av projekt och jag är stolt att vi kan göra det här trots corona, säger Hans Pedersén.

Visby IBK ligger inför matchen tvåa i norra allsvenskan sju poäng före trean Bele Barkarby. 

Sex omgångar återstår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!