"Han har möjligheter att tillhöra toppen"

Filip Nilsson värvades sent till Visby IBK, men lämnade efter bara ett par veckor. Nu återvänder den spelskicklige backen till klubben.

Filip Nilsson lämnade Visby IBK efter ett par veckor av personliga skäl, men nu är han tillbaka och är spelklar i torsdagens möte med Warberg.

Filip Nilsson lämnade Visby IBK efter ett par veckor av personliga skäl, men nu är han tillbaka och är spelklar i torsdagens möte med Warberg.

Foto: Mattias Karlsson

Innebandy2019-10-09 19:50

Filip Nilsson lämnade Visby IBK av personliga skäl mitt under försäsongen för att återvända till Bollnäs.
– Filip har sagt att han är öppen för att återvända, men jag tror inte att det blir så, sade Joakim Bandholtz, sportchef i Visby IBK då.

Nu står det klart att det blir en återkomst och Nilsson är spelklar redan mot Warberg hemma på torsdagskvällen.

– Det är en klasspelare som blir ett välkommet tillskott som funkade bra när han var här, säger Joakim Bandholtz.

Fredrik Holmgren, tränare i Visby IBK, hade Nilsson på RIG Umeå och var den som lyfte hans namn.

– Det känns kul. Jag unnar verkligen honom att få visa hur bra han är. Jättekul att han väljer att ta chansen att komma tillbaka. Han visade direkt att han är en offensiv kraft och har ett lugn med bollen som gör att vi kan spela en lite annan typ av innebandy, säger Fredrik Holmgren.

Du som har koll på honom. Beskriv honom som spelare.

– Han är väldigt bolltrygg och kan egentligen spela på alla positioner, men jag tycker att han är bäst som offensiv back där han kan få ha mycket boll och kan skära igenom anfallsspel med båda egna löpningar och passningar. Han har möjligheter att tillhöra toppen i serien om vi lyckas bygga ett självförtroende i gruppen. Han kommer kunna överraska många.

På onsdagens träning var samtliga spelare i full träning däribland nyförvärvet Filip Grapne som missat de inledande matcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!