Jublet och firandet var stort efter att Visby IBK säkrade SSL-avancemanget för drygt tre veckor sen. Nästa år väntar åter spel i den högsta serien, och nu pågår förberedelser för att kunna ställa ett så slagkraftigt lag som möjligt på banan.
Kontraktsförlängningar skrivs, värvningsförsök görs, och nye tränaren Emil Stille har rekryterats.
Men det är inte bara runt a-laget det händer saker. Helagotland kan berätta att det kommer att ske förändringar runt tre nyckelpersoner i IBK, och det innefattar bland annat Viktoria Kleven och hennes position som styrelseordförande.
Kleven bekräftar att hon bestämt sig för att inte ställa upp för omval, och den stora anledningen till det är att hon och Arild Kleven tagit över driften av Warfsholms pensionat.
– Det kommer nog inte som en chock för någon med tanke på vad jag ska göra i mitt liv. Jag kommer att fortsätta vara engagerad i IBK på något sätt, däremot kommer jag inte räcka till som ordförande. Då är det bättre med en person som finns lite mer tillgänglig, säger Viktoria Kleven och fortsätter:
– Det är lite tråkigt, men det är för att jag vill kunna fokusera hundra procent på det här just nu.
Att avsluta ordförandeskapet med en SSL-biljett är bra känsla, tycker hon.
– Vi har varit nära förut och det här var min tredje säsong, så det var riktigt skönt. Jag tror också att det gör ersättaren lite mer lättrekryterad, att kliva in som ordförande i en SSL-klubb. Det är jag inte så orolig för.
Vidare är det också klart att Joakim Bandholtz inte bara slutar som tränare för a-laget, han har också sagt upp sig från tjänsten som klubbchef. Bandholtz kommer dock inte att lämna IBK, utan fortsätter som sportchef för elitverksamheten.
– Jag tänker att det är bra för klubben, att vi får in fler som gör saker. Det är det primära, och vi effektiviserar. Sen är det mitt eget beslut att sluta och det har sina skäl, men de är helt privata, säger han.
Joakim Bandholtz kommer ha ett nytt civilt jobb, men ser inga problem att kombinera det med uppdraget som sportchef.
– Nej, det har jag så klart bollat med min nya arbetsgivare. De har sagt att det är okej. Och 95 procent av alla sportchefer inom innebandyn har ju det så. Det är väldigt få som har det som jobb.
Och till den tredje rollen som påverkas. Hanna Bandholtz har de sju senaste åren varit ungdomsansvarig i föreningen, men kommer framåt "bara" att vara ungdomsledare.
– Det är privata faktorer som tid. Det tar tid från mitt lag som är pojkar -11, som är det som jag brinner för, säger hon.
– Med barn varannan vecka finns liksom inte tiden att göra båda grejerna. Vi har jättehärliga ledare, men det händer saker när man har med ungdomsidrott att göra och det kan vara väldigt tidskrävande. Jag hoppade av styrelsen i förtid förra året och det handlade också om att jag inte kan vara överallt och göra allt. Jag får prioritera det som jag tycker är viktigast, och i det här fallet är min son viktigast och han är i det laget (pojkar -11). Då vill jag vara där mer än vad jag har kunnat.
Hanna Bandholtz fick nyligen "Barn- och ungdomsledarpriset" på idrottsgalan och kan därför avsluta med flaggan i topp.
– Det var fantastiskt. Det kändes värdigt och fint någonstans, det känns som ett fint avslut på den biten, säger hon.
Viktoria Kleven säger till Helagotland att styrelsen nu ses återkommande för att spika hur föreningen ska organisera sig.
– Nu har vi satt elitverksamheten med tränare och sportchef. Det blir en tydlig och egen del.
– Sen ska vi titta på det övriga i föreningen och vad som behövs där. Vilken typ av person, hur stor tjänsten ska vara, vad som ska ligga på styrelsen. Vi träffas varje vecka nu för att titta på den delen. För föreningen tror jag att det här kommer att bli bra, det kommer att vara personer som jobbar fokuserat med ungdom och motion och så vidare, säger hon.