Finländska supertvillingarna sköt ner Endre

Tvillingarna Oona och Vera Kauppi visade klassen när deras IKSU besegrade Endre IF i ICA Maxi Arena i går. Slutresultatet skrevs till 6–10.

Oona Kauppi hade en lyckad kväll mot Endre, fyra mål kom från hennes klubba. Därtill adderade tvillingsystern Vera ett hattrick.

Innebandy2019-11-04 21:59

Topplaget IKSU på besök innebar en riktig värdemätare för Endre IF. Västerbottenlaget förlorade förvisso premiären mot Mora borta men har sedan plockat seger på seger i SSL. IKSU kom till spel med enbart två femmor men det är givetvis inte vilka femmor som helst. Amanda Delgado Johansson insjuknade inför matchen och kunde inte delta, men det var stjärntätt så det räcker ändå. De tydligast lysande stjärnorna var Oona och Vera Kauppi.

I IKSU återfinns Endre-bekantingen Malgorzata Kulczycka, tidigare Pazio.

– Det är som vanligt roligt att vara tillbaka, den här matchen vill man absolut vinna. Nu blev det en del Hawaii-spel men så kan det bli, säger hon.

Är det något som bör vara allmänt känt i innebandyvärlden så är det att det inte går att ge supertvillingarna Kauppi något utrymme utan att bli straffade. De finska tvåhövdade monstret högg, med god assistans från Cornelia Fjellstedts skarpa passningar, till fem gånger i första perioden.

– Det är jättekul att vi har dem i laget, det är jättegoa tjejer, säger Kulczycka om systrarna Kauppi.

Annars hade det börjat lovande för Endre. Vilma Johansson styrde vackert in ledningsbollen, om än med misstänkt hög klubba. Sedan fick Frida Görtz i hemmakassen en bra start med en fin räddning på Sofia Joelssons friläge. Sedan började dock Kauppi-showen och Endre var i underläge efter första perioden.

I andra perioden Endre sprattlade till, gick från 2–6 upp till 4–6 genom mål av Sara Steen och Stephanie Boberg. Dessutom fanns bud på ytterligare reducering.  Men det blev IKSU som återskaffade sig en tyremålsledning inför slutperioden.

Väl där dikterade gästerna tempot, och den härskande känslan var att IKSU hade händelserna under kontroll.

Med drygt sju minuter fick Endre åter kontakt, då Wilma Johansson fullbordade sitt hattrick med ett skott som tände såväl publiken som hemmalagets hopp. Det hoppet släcktes dock ett par minuter senare med IKSU:s nionde mål.

Wilma Johansson stod för tre mål i hemmalaget.

– De målen hade jag helst bytt mot poäng för laget. Matchen svängde mycket fram och tillbaka, säger WIlma Johansson.

Apropå de finländska tvillingarna säger hon:

– De hittar varandra väldigt bra och skjuter riktigt bra.

MATCHFAKTA

SSL DAM

Endre 6

IKSU 10

(2–5, 3–3, 1–2)

Mål Endre: Wilma Johansson 3, Sara Steen 2, Stephanie Boberg.

Mål IKSU: Oona Kauppi 4, Vera Kauppi 3, Sofia Joelsson 2, Maja Viström.

Skott: 24–24

Sara Steen stod för två mål, den nykomponerade kedjan med Anna Moberg och Wilma Johansson stod för fem av Endres sex mål.
Karta: ICA Maxi Arena