Endres sköna revansch: Vinner som ett lag

Ifrågasatta och utanför slutspel. Då svarade Endre med säsongens bästa insats. "Det var vår match från början till slut", säger Tove Sandelin efter 5–3 mot svenska mästaren Täby.

Tove Sandelin (nummer 4) jublar efter säsongens första SSL-mål som betydde 1–1. Endre vann till slut med 5–3.

Innebandy2019-11-22 21:54

Endre IF har fått en risig start på säsongen, men i går plockade man fram säsongens bästa spel hittills.

Då kunde inte ens svenska mästarna få stopp på de gulsvarta.

Täby fick ändå en drömstart när Matilda Sjödin styrde in 1–0 redan efter 19 sekunder. Trots det snabba ledningsmålet var matchen tillknäppt och några fler mål blev det inte i första perioden.

Men målen skulle komma och framför allt hemmalaget bjöd på en del klassmål.

Starten på andra perioden blev precis vad hemmalaget och de 740 i publiken hade hoppats på. Det började med att Stina Ander sköt på täckande Täbyspelare och bollen studsade ut till Endres stora framtidslöfte Tove Sandelin som vispade upp den i nättaket bakom landslagsmålvakten Alexandra Durling.

I fjolårets kvartsfinalserie som Täby gick vinnande ur fick Sandelin följa från bänken. Nu fick hon chansen och då kom säsongens första mål.

– Det var riktigt kul. Det kändes som att det var vår match från början till slut. Vi spelar med mest energi och spelar som ett lag och vinner tillsammans, säger Tove Sandelin.

– Det brukar vara jämna matcher mot Täby och därför var det extraskönt att vinna.

Täby återtog förvisso ledningen, men sedan var det Endres match för hela slanten utan att för den skull vara överlägset.

Kvitteringen av Sara Steen var läcker eller framför allt förarbetet där Anna Moberg vann boll vid sargkanten, lekte bort både landslagsbacken Lisa Carlsson och Ranja Varli innan hon serverade Steen.

I tredje perioden klev Elin Roos fram och satte själv 3–2 och spelade sedan fram Linnéa Wallgren till matchvinnande 4–2.

Det blev till slut 5–3 efter att Stephanie Boberg avslutat med att prickskjuta i Durlings kryss.

– Det känns som det här är första matchen i år där vi får med oss studsarna. Jättejätteskönt och så välförtjänt, säger Elin Roos och forsätter:

– Det har hänt en del i laget och vi sa att vi skulle göra tre bra matcher innan uppehållet. Nu har vi fem poäng efter två och det är helt okej.

Närmast väntar IBK Dalen på söndag sedan VM-uppehåll.

Matchfakta

SSL dam

ENDRE IF 5

TÄBY FC 4

(0–1, 2–1, 3–1)

Första perioden: 0–1 (0.19) M.Sjödin (R.Varli).

Andra perioden: 1–1 (2.46) Tove Sandelin (S.Ander). 1–2 (12.01) A.Wiklund (Sara Attermo). 2–2 (13.46) Sara Steen (A.Moberg).

Tredje perioden: 3–2 (2.25) Elin Roos. 4–2 (7.34) Linnéa Wallgren (Roos). 4–3 (8.08) M.Sjödin (Varli). 5–3 (13.14) Stephanie Boberg (Bäckstedt).