Endre fick slita för poängen mot bottenlaget

Två poäng visserligen, men Endre imponerade knappast mot tabelljumbon Warberg heller. "Vi ska kunna stänga matchen tidigare", säger Stephanie Boberg.

Linnéa Wallgren och Endre har det fortsatt tufft. Mot Warberg blev det seger, men först efter förlängning.

Innebandy2019-11-17 16:11

Det har varit en turbulent tid för Endre. Efter förlusten mot Malmö förra fredagen sjukskrev sig tränaren Sabina Wedberg och Joakim Sjöstrand (assisterande) tog över i båset.

På söndagseftermiddagen gästade bottenlaget Warberg Ica Maxi arena och Endre fick chans till en nystart. Men laget har fortsatt svårt att prestera och kom undan med blotta förskräckelsen.

Nu fixade Anna Moberg bonuspoängen, när hon satte 7–6-målet med drygt en halvminut kvar att spela i förlängningen.

– Det är svårt att glädjas över poängen. Vi ska kunna stänga ner matchen tidigare. Sedan är det bra att vi vinner i förlängningen förstås, säger Endres Stephanie Boberg som var bra och stod för tre assist.

Hemmalaget hade 1–0 efter första perioden och 3–1 fram till slutet av mittenperioden. Avslutningen blev jämn och lagen följdes åt målmässigt.

– Jag vet inte varför, men vi lyckas inte hålla tätt bakåt och missar alldeles för mycket framåt.

Endre klättrade upp en placering, till nionde plats, men ligger fortfarande under slutspelsstrecket.

På fredag väntar ny hemmamatch mot regerande mästarlaget Täby.

Matchfakta

SSL

Endre

Warberg

(1–0, 2–3, 3–3, )

Period 1: 1–0 (17.56) Linnéa Wallgren (Stephanie Boberg). Skott: 7–8.

Period 2: (1.08) Elin Roos (Stephanie Boberg), 2–1 (7.24) Amanda Johansson, 3–1 (11.55) Elin Roos (Ellen Bäckstedt), 3–2 (18.31) Sandra Hawerman, 33 (19.42) Malin Andersson. Skott: 10–6.

Period 3: 3–4 (6.03) Camilla Halldén, 4–4 (7.02) Sara Steen (Wilma Johansson), 4–5 (12.55) Amanda Wetterström (straff), 5–5 (15.24) Sara Steen (Anna Moberg), 6–5 (16.07) Linnéa Wallgren (Stephanie Boberg), 6–6 (17.41) Sandra Hawerman.

Förlängning: 7–6 (4.25) Anna Moberg.