Efter regn kom solsken för Endre i Mölnlycke

Endres vinstsvit står intakt och är nu sju matcher lång. Mot Pixbo borta togs den hittills tyngsta skalpen, nu har Endre visat konkurrenterna att de verkligen är att räkna med.

Linnéa Wallgren såg med tre mål till att Endre tryckte till Laura Manninens Pixbo.

Innebandy2020-01-13 21:46

Endres segertåg rullar vidare. På måndagskvällen stannade det till i Mölnlycke för en tuff utmaning mot serietvåan Pixbo. Det blev en match som tvärt bytte skepnad på ett förbluffande sätt.

Endre kom ut i första perioden med nödbromsen neddragen och kom egentligen ingenstans.

Gotländskorna var totalt utspelade och det stormade rejält på egen planhalva. Bollinnehavet var minimalt och de hade oerhört svårt att ta sig igenom Pixbos höga press och styrspel. För hemmalaget fanns desto större ytor att jobba med när de gick till attack och dessutom var Pixbo lyckosamma med att återerövra bollen högt. Otroligt nog stannade trots allt underläget vid ett mål i periodpaus, 2–1.

Direkt i den andra perioden var scenförändringen total. De tunga regnmolnen var som bortblåsta och det var solsken, regnbåge, rosendoft och fågelkvitter för de svartgula. Endre satte omedelbart hög press och skakade därigenom fram en möjlighet från ingenting när Wilma Johansson lyckades kvittera köksvägen efter 17 sekunder.

53 sekunder senare ledde Endre matchen med 4–2, efter mål av Linnéa Wallgren och Erika Nilsson. Helt plötsligt var det Endre som dikterade tempot, vann sargduellerna och spelade med självförtroende och pondus.

Wallgren fick i slutet av perioden öppen gata från mittlinjen och skapade en tremålsledning inför tredje perioden.

– Vi sa inför andra perioden att vi skulle gå in och vara rejälare i allting. Det betydde väldigt att vi fick utdelning snabbt, nu spelar vi som vi kan och ska göra, sade Endres tremålskytt Linnea Wallgren till SSL play i den andra periodpausen.

I slutperioden slog Wallgren till igen, för tredje gången assisterad av Ellen Bäckstedt, och Pixbo hade inget att svara med.

Kontrasten och scenförändringen i en match har sällan varit så tydlig som den var här med första periodpaus som brytpunkt. Duon Wallgren/Bäckstedt var de stora förgrundsfigurerna och i och jag vill påstå att den här matchen ger eko. Nu har Endre verkligen visat att de ska tas på allvar igen.

Matchfakta

Pixbo 2

Endre 6

(2–1, 0–4, 0–1)

Period 1: 1–0 (12.21) D. Ratajova (Karjalainen), 1–1 (16.56) E. Bäckstedt (Boberg) spel 5 mot 4, 2–1 (19.12) E. Stenberg (Sundberg)

Period 2: 2–2 (0.17) W. Johansson (Moberg), 2–3 (0.48) L. Wallgren (Bäckstedt), 2–4 (1.10) E. Nilsson (Ström), 2–5 (17.59) Wallgren (Bäckstedt).

Period 3: 2–6 (5.09) Wallgren (Bäckstedt).

Skott: 24–15