Segern i Snapphanerallyt i Hässleholm för tre veckor sedan gav rejäl guldvittring för Johan Holmberg från Dalhem och co-drivern Christoffer Bäck.

– Det var häftigt, ungefär samma känsla som när jag vann min första SM-tävling med corollan 2010, säger Johan Holmberg.

Tillsammans är de på väg att göra något som ingen ens vågat fantisera om i vintras när man skiftade från två- till fyrhjulsdrivet. Inför sista SM-deltävlingen – East Sweden Rally (ESR) – ligger Holmberg/Bäck tvåa och med rejält häng på SM-guldet.

Artikelbild

– Det ska inte ens vara möjligt att slåss om guldet. Jag har ju noll erfarenhet av fyrhjulsdrivet medan de andra åkt ett par år redan, säger han och utvecklar:

– Det är en helt annan åkstil eftersom de är en tyngre bil. Med en tvåhjulsdriven bil bombar du in i kurvorna, gör du samma med en fyrhjulsdriven så åker du av. Det är mer avvaktande åkning med en fyrhjulsdriven.

Martin Berglund är i ledning med 95 poäng mot Holmbergs 91.

Nu ställs allt på sin spets.

– Jag känner mig ändå rätt lugn. Jag åker dit för att ha jäkligt kul och göra mitt bästa. Sen får det bli vad det blir bara jag gjort mitt bästa, säger Johan Holmberg.

Hur är stämningen mellan er förare?

– Vi är bittra konkurrenter under tävlingen, men annars kompisar vid sidan av och står och pratar och garvar med varandra, säger han.

Startfältet är årets tuffaste då världsmästaren (WRC2) Pontus Tideman kommer till start som storfavorit.

– Han ska ju köra åttor runt oss andra, skrattar Johan Holmberg.

Vad som är klart är att det blir som sämst SM-brons för R5-rookien.

– Det skulle vara fantastiskt kul att få kliva högst upp på pallen, men jag kommer att vara nöjd oavsett valör.

En stor fördel Holmberg har är att East Sweden Rally är hans jokertävling (se fotnot).

Efter segern i Snapphanerallyt har det i vanlig ordning lagts åtskilliga timmar i garaget.

– En kilometer före målet körde jag på en handbollsstor sten så det vara bara att skruva i sär bilen och vända på grejerna.

Han uttrycker stor tacksamhet till sitt team.

– Jag kommer att sakna tävlingarna. Allt skitprat och alla glidtacklingar. Vi är ett bra gäng som håller ihop. Det här en fin sammanhållning.

ESR blir också Johans sista på den stora scenen.

– Ja, det blir det. Ska jag köra något mer så är det för skoj skull och när jag har lust.

Den stora anledningen är att han tröttnat på att alltid behöva jaga pengar.

– Det tar så fruktansvärt mycket tid från familjen för att kunna göra det här. Det spelar ingen roll hur mycket jag jobbar så har jag inte råd att dra runt det här på egen hand. Ska jag köra något mer så är det för skoj skull och när jag har lust.

Sportsligt då?

– Årets säsong har varit en nytändning och jag känner att jag fortfarande utvecklas.

21 år, mer än halva sitt liv har han lagt på bilsporten.

– Efter det här kommer jag bara att ta det lugnt ett tag och känna efter vad jag verkligen vill. Jag gillar ju att testa och ställa in bilar så jag kanske kan hjälpa någon annan. Vi får se.

Den största anledningen till att han står där på startlinjen på fredag är hans storebror Lars-Olof.

– Han åkte motocross, folkrace och rally och jag ville göra samma saker. Hade det inte varit för brorsan så hade jag nog lagt av 2003. Då tappade jag suget och körde bara 2–3 tävlingar, men brorsan pushade mig att fortsätta och det är jag glad för, säger Johan Holmberg.

2012 och 2013 blev Johan Holmberg svensk mästare i R4 (2WD trimmat). Han är fortfarande ensam gotlänning att ha vunnit SM-guld i rally.

Fotnot: Varje förare får välja en jokertävling där man får en halv poäng extra per inkörd poäng.