Se mer: Fler filmer från GGN på Helagotland.ses Facebook-sida.

GGN i siffror innebär bland annat drygt 3 000 startande, 4 000 betalande åskådare och 49 som omhändertogs av sjukvårdspersonal.

– Innan jag kollar publiksiffrorna så tittar jag alltid först på skadeläget. Det är trots alt viktigare, säger Conny Bohlin som konstaterar att det var något färre skadade i år jämfört med förra året trots att det var fler förare.

Artikelbild

| Norrmannen Kenneth Gundersen tog hem årets elitklass i GGN efter att ha klockat in på 2 timmar, 45 minuter och 39 sekunder.

– Det handlade mest om arm- och benbrott och skadade axlar och sådant. 29 av de skadade fick åka med sjuktransport till lasarettet, två akut med ambulans.

När det är för torrt längs banan leder det till högre hastigheter och då är risken för skador större. Årets GGN präglades istället av geggan och det gjorde sitt för att förarna skulle få ta det lite lugnare.

Geggan i kombination med att solen tittade fram lockade också stora mängder publik till den så kallade Hästskon där banan bara var en enda stor lervälling.

– Det var många som satt fast där och till slut gav upp och bara lämnade sina cyklar, berättar Conny Bohlin.

Artikelbild

Trist för åkarna men fantastisk publikunderhållning menar han.

– Det har var nog det bästa publika evenemanget på 33 år. Vi är jättenöjda, det var ett fantastiskt event. Dessutom var det en rafflande fajt i eliten.

Artikelbild

| Den svenske junioren Albin Elowsen var helt slut när han tog sig in i mål, 16 sekunder bakom segraren.

Redan under söndagseftermiddagen satte förberedelserna igång för kommande helgs tävlingar. På lördag blir det ATV och på söndag cykellopp och löpning.

Runt 500 personer totalt är anmälda till de olika tävlingarna. Lervällingen i Hästskon kommer att spela en stor roll även nästa helg.

Artikelbild

| Den åttafaldige GGN-vinnaren Mats "Lappen" Nilsson kom på tredje plats.

– De blir roligt för publiken att se löparna ta sig fram där, säger Conny Bohlin.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.