VIF Gute vill etablera sig på övre halvan

Sjua som nykomlingar i våras. Nu vill VIF Gute etablera sig på övre halvan i division 3. I helgen är det seriepremiär mot Norrtull.

Ida Johansson har en viktig roll i VIF Gute, som lagkapten och vass avslutare.

Ida Johansson har en viktig roll i VIF Gute, som lagkapten och vass avslutare.

Foto: David Skoog

Handboll2019-09-15 10:02

VIF Gutes damer har klättrat genom seriesystemet de senaste åren.

Förra säsongen räckte det till en sjundeplats som nykomlingar i division 3. Tanken nu är att laget ska etablera sig på den övre halvan. Men Gute måste göra det med en tunn trupp.

– Vi har tappat några spelare, men samtidigt fått in lite nytt. Sedan finns det ännu några som är osäkra, säger Boa Johansson, ledare i VIF Gute.

I nuläget har Gute en trupp på 12-13 spelare.

– Vi har varit rätt få tidigare också, så det ska vi nog klara av.

Tre nyförvärv – Tova Gambe (Norrköpings kvinnliga IK), Elma Larsson (Lidingö SK), och Caroline Lindgren (lugi)– har anslutit.

– Elma har spelat i både allsvenskan och division 1, så där får vi in en hel del rutin. Tova har sin syster Moa här sedan tidigare och Caroline har haft ett uppehåll på två år, men är en jättebra spelare, säger Boa Johansson.

Alice Gardell har flyttat till Uppsala för att studera och kommer i första hand att spela bortamatcherna. Även Maria Andersson som pluggar i Karlskrona kommer att finnas med en del på fastlandet.

I morgondagens premiär väntar Norrtull SK i Stockholm. Norrtull har ett samarbete med division 1-klubben Bolton. Två veckor senare väntar hemmapremiär.

– Det har dragit ut på tiden med spelschemat och Bollstanäs hoppade nyligen av. Serien består nu bara av elva lag.

Vad har ni för målsättning?

– Tjejerna brukar få bestämma den och sa sexa i fjol, då slutade vi sjua. Nu vill vi alla höja målet lite och har sagt att vi ska vara med på övre halvan, säger Boa Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om