VIF Gute förlorade målsnål premiär

Jämnt i paus. Sedan orkade inte VIF Gute och förlorade seriepremiären mot Norrtull med 14-19 (9-10) i division 3.

Ida Johansson blev bästa målskytt i VIF Gute.

Handboll2019-09-15 16:41

VIF Gute fick annars en kanonstart och hade 3-0 i Stockholm. Sedan vaknade Norrtull och hade vänt (10-9) i halvtid.

– Det var väldigt målsnålt och stod 3-3 efter 20 minuter, säger Boa Johansson, ledare i VIF Gute.

Premiärnerverna som spökade?

– Så var det nog från båda håll. Sedan gjorde vår målvakt (Sara Burman) en bra match och var nog vår bästa spelare.

Det var fortsatt jämnt en bit in i andra halvlek, innan Norrtull gjorde det avgörande segerrycket.

– Vi saknade några, bland annat flera 9-metersspelare och det gjorde att våra kantspelare fick spela där.

Om knappt två veckor är det hemmapremiär.

Matchfakta

Norrtull 19

VIF Gute 14

Mål Gute: Ida Johansson 5, Caroline Lindgren 3, Fidelia Karneus 2, Tova Gambe 2 och Erika Wallin 2.