FC Gute har tappat stora delar av spelartruppen.

På lördag eftermiddag är det skarpt läge.

– VI vet att vi har tappat otroligt hög lägsta nivå i spelare som Kevin Wickman, Marcus Nobell, Emil Engqvist och Mikael Rynell. Nu försöker vi ersätta det med ungdomlig hunger och entusiasm, men det kommer att svaja och det får det göra, säger Mikael Waktel.

Klubben har dessutom värvat tre utländska spelare och ett par unga utvecklingsbara spelare samt plockat upp en handfull egna juniorer.

Men flera av nyförvärven kom sent som brassen Enzo Battaglia Ferreira da Rosa som anslöt i förra veckan.

– Fyra träningsmatcher är för lite och det känns som premiären kommer överraskande fort. Vi hade gärna haft ett par veckor till.

Tanken är att spela 4–3–3, men det kan också bli aktuellt med 3–5–2.

Vart står ni baserat på träningsmatcherna?

– Vi vet nog inte själva vart vi står om jag ska vara ärlig, men får vi det bara att lätta tror jag att vi blir bra. Det är en skön stämning och atmosfär i det här laget. Mycket bättre än när jag kom.

Ni har letat en forward, är brassen Enzo den typ ni sökte?

– Han spelade forward mot Värnamo, men är mer mittfältare än en forward. Jag har varit tydlig med att få in en forward och det önskemålet kvarstår och det kommer säkert att hända grejer under våren och sommaren.

Vad är er målsättning?

– Vi vill ju ta ett steg till, men då vill det till att spelarna sluter upp bakom och slutar att bara vara talanger.

Vilken typ av fotboll vill ni spela?

– Vi vill ju lira boll och vara bollförande med fina passningar och många löpningar, men sen vet vi att det inte alltid blir så. Vi måste bli mer cyniska i vårt sätt att spela. Har motståndaren en sämre pjäs så är det okej om vi utnyttjar den. Jag tycker vi stundtals försökt att spelare vackrare än vad vi har täckning för.

Täby i premiären, dina tankar?

– Vi vann ganska klart förra säsongen. Samma ledarstab som i fjol, men har precis som vi gjort ett litet omtag. Ett ungt lag.

Vilka ser du som seriefavoriter?

– Karlberg är min etta. De har behållit många och sedan förstärkt. Sedan är Skiljebo farliga och kanske Stocksund.