Under tisdagen blev det officiellt att Dennis Edman, 27, börjar spela med laget Ninjas in pyjamas, Nip – som anses vara ett av världens bästa lag inom e-sport genom tiderna.

"Dennis" som är hans namn inom spelet CS:GO (Counter strike) är troligen inte så känd för de flesta gotlänningarna. Men han är en storstjärna inom e-sport och nu ska han vara med och ta Nip tillbaka till världstoppen.

– Vi har känt att vi behövde göra om i vårt Counter Strike-lag eftersom vi har haft väldigt pendlande resultat. Vi tror att det här är rätt väg att gå, både taktiskt och individuellt, säger Emil "Heaton" Christensen som grundat Ninjas in Pyjamas och som även varit med i SVT-programmet "Mästarnas mästare".

Artikelbild

| Dennis Edman väljer nu att gå till Nip, Ninjas in pyjamas.

Han är nöjd med att få över gotlänningen till laget och säger att de till sommaren ska vara tillbaka i världstoppen.

– Som person och spelare tror vi att Dennis kommer passa väldigt bra in hos oss. Målet är att framöver vara bäst i världen igen. Genom att ha Dennis med i laget tror jag att vi kommer att nå dit, säger Emil "Heaton" Christensen.

Spelarna i Ninjas in pyjamas har en heltidsanställning och det finns flera personer runt laget som arbetar heltid med dem.

– De har en fulltidsanställning, sedan får man individuella bonusar och prispengar beroende på hur det går för laget. Men jag går inte in specifikt på hur avtalen ser ut, säger han.

Dennis Edman säger till Ninjas in pyjamas hemsida att han ser fram emot utmaningen:

– Med det nya och gamla blodet som finns i laget och den stora organisationen bakom, så är jag positiv till att vi kan ta tillbaka Nip till vad det en gång var. Ett världsledande lag inom CS, säger han.