Spelbolaget Unibet har sedan 2014 varje år utsett Årets fan samt Årets förningshjälte, detta för att "lyfta fram och hylla fans som står för en sund läktarkultur och som gör allt och lite till för sin förening", vilket står att läsa på tävlingens hemsida.

Nomineringsprocessen sker på tävlingens hemsida, och till Årets fan har 20-årige gotlänningen Hannes Karlsson nominerats för sitt stora engagemang för VIF Gute Handboll.

– Ja, de ringde och berättade att jag blivit nominerad i förra veckan. Jag blev väldigt förvånad, men även väldigt glad såklart. Det var en i laget som hade nominerat mig, och det känns väldigt kul att få en sådan nominering.

Artikelbild

Hannes har själv spelat handboll sedan har var tio år, men tvingades lägga sporten på hyllan efter en del skadeproblem i kombination med att han flyttade från Gotland. Trots det följer han laget troget, och ser i stort sett alla bortamatcher i Stockholmsregionen.

– Jag bor i Västerås, så jag tar tåg härifrån till Stockholm, och sedan får man lösa resten därifrån. Jag brukar spela in highlights från matcherna, och det är överlag kul att hålla kontakten med grabbarna eftersom man har spelat tillsammans i såmånga år. När man inte kan spela själv är det kul att bidra på annat sätt.

LÄS MER: Dogge och Babben hjälper gotländsk handbollslag

Hannes Karlsson var även en av dem som låg bakom den video med kändisar som Babben Larsson och Dogge Doggelito, med vilken man ville locka publik till lagets sista hemmamatch säsongen 2016-2017. En video som även Helagotland.se uppmärksammade, och som du kan se i spelaren längst ner i artikeln.

– Vi var tre stycken som kom på idén, och sedan var det jag som redigerade ihop det. Det var väldigt roligt, och vi fick ju lite effekt också. I stället för att vara under 100 personer som tittar på matcherna var det uppemot 250 som kom på den hemmamatchen.

Vinnaren i Årets fan utses av en jury där fotbollsikonen Glenn Hysén är ordförande. Det är även han som sedan delar ut priset till vinnaren.

– Det vore mäktigt att träffa Glenn, och det är klart att man alltid hoppas på att vinna. Men jag tror att det är många bra som är nominerade, så vi får se hur det går.