Den gotländska fotbollstalangens andra säsong i Hammarby har hittills gått i moll. 18-åringen fick stora delar av försäsongen spolierad på grund av ett krånglande ben och hon kunde inte gå för fullt. Men efter att bland annat ha lagt om sin kost så kom hon tillbaka och kunde göra ett kortare inhopp borta mot Kopparbergs/Göteborg FC i Damallsvenskans andra omgång. Sedan var olyckan framme igen. I en luftduell under träning landade hon olyckligt och stukade foten rejält. Domen? Fem veckors rehab.

Samtidigt som Alma Nygren rehabiliterat har hennes Hammarby gått tungt under säsongsinledningen. Laget ligger just nu näst sist i Damallsvenskan och har inkasserat fem raka förluster. Den gotländske forwarden har bara kunnat följa laget från sidan och hon känner sig frustrerad.

– Det har varit jobbigt på två sätt. Både eftersom det har gått dåligt och eftersom jag inte har kunnat varit med och påverkat. Vi får inte till så mycket målchanser, och det är ofta målchanser som till slut avgör matcherna, säger hon.

Men nu är Alma Nygren äntligen skadefri och hon hoppas kunna vända Hammarbys negativa trend. I helgen spelade hon 90 minuter med Hammarbys samarbetsklubb Södersnäckorna som huserar i Division 1 Södra Svealand, samma serie som P18 IK. Och det blev succé direkt. I hemmamatchen mot Boo FF gjorde Alma Nygren två mål vilket visade sig bli matchavgörande då Södersnäckorna vann den tighta matchen med 4–3.

– Det var skönt att göra två mål, så målmässigt var det väldigt bra. Sedan är det klart att det kändes lite ringrostigt efter att ha varit borta så länge, säger Alma Nygren.

Under den långa skadeperioden har det dock funnits andra glädjeämnen att lägga fokus på. I dagarna tog hon studenten.

– Det är väldigt härligt att sluta skolan. Jag har varit ganska skoltrött så nu kan jag fokusera på fotbollen och att jobba.

På tal om skolan så är det ett välbekant ansikte som nu har tagit över tränarposten för Hammarbys Damer. 30-årige Isak Dahlin blev i början av juni klar för tränarjobbet, och han har varit tränare för Alma Nygren på fotbollsgymnasiet. Nu hoppas Alma Nygren att tränarbytet kan innebära en nytändning både för laget och för hennes egen del.

– Det är skönt att nya tränaren har koll på mig och har sett mig spela innan så jag hoppas bli uttagen till helgens match. Målet nu är att etablera mig och kunna ta en startplats, säger Alma ­Nygren.