P18 IK klara för division 1 efter avgörande seger

P18 gjorde en stark insats nĂ€r det betydde som mest. Det blev vinst med 2–0 hemma mot Degerfors vilket innebĂ€r avancemang till division 1.

P18 till division 1.

Fotboll2021-11-20 17:02

FörutsĂ€ttningarna kunde inte vara mer rafflande. P18 behövde vinna den avgörande kvalmatchen mot Degerfors pĂ„ SĂ€ves konstgrĂ€s för att avancera till division 1. Vid oavgjort eller bortaseger skulle istĂ€llet vĂ€rmlĂ€ndskorna gĂ„ upp. GotlĂ€ndskorna hanterade förutsĂ€ttningarna bĂ€st och vann fullt rĂ€ttvist med 2–0.

– Det Ă€r jĂ€tteskönt. Det blev lite vĂ€l mycket lĂ„ngbollar kanske, men vi gör tvĂ„ mĂ„l och det Ă€r det som rĂ€knas. Vi löser det bra och vi hade koll pĂ„ matchen, sĂ€ger P18:s lagkapten Frida Starkenberg.

Första halvlek var endast sex minuter gammal nĂ€r Sandra Kollberg, planens bĂ€sta spelare för dagen, snappade upp bollen i offensiv tredjedel. Hon avancerade förbi en försvarare in i straffomrĂ„det och bombade sedan resolut in ledningsmĂ„let för P18 IK.

Första halvlek prĂ€glades som sagt av lĂ„ngbollar i bĂ„da riktningar, Degerfors jobbade sig fram till ett par tilltrasslade situationer i offensivt straffomrĂ„de utan att fĂ„ utdelning. Hemmalaget jobbade till sig en del halvchanser, allt som oftast med Kollberg inblandad. Efter 42 minuter kom hon fram pĂ„ högerkanten ner till kortlinjen och hittade sedan in centralt med en passning till Agnes Nilsson. FrĂ„n nĂ€ra hĂ„ll trĂ„cklade Nilsson först med sig bollen för att sedan sĂ€tta 2–0-mĂ„let. Ett psykologiskt viktigt mĂ„l innan paus som ocksĂ„ visade sig bli matchens sista.

I andra halvlek skakade Degerfors fram ett par halvchanser men stod inte för nĂ„got större försök till forcering. P18 var mycket nĂ€rmare att utöka sin ledning, men trots ett flertal klara chanser uteblev utdelningen.

Texten uppdateras, bland annat med webb-tv frÄn segerjublet.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!