Repris av vårens semifinal mot Umeålaget, som visserligen bytt till nytt namn men som i vanlig ordning är obesegrade vid den här tiden på säsongen. Att ett Visby Ladies med vinstnollan intakt skulle hota Västerbottenlaget var föga troligt. Än mindre troligt blev det då det visade sig att Jasmine Weatherspoon inte kom till spel, en stukad fot satte stopp för det.

Branndais Agee och Janeli Lillealik stukade sig också tidigare i veckan, men inte värre än att båda fanns med på Golvet mot A3. Gällande Branndais Agee var det redan halvvägs in i den första quartern dock tydligt att hon var hämmad av känningar. Den annars så energiska och atletiska amerikanskan var, med ett par korta blixtrande undantag, inte så snabb och energisprudlande som man vant sig att se henne.

Det började i alla fall bra för hemmalaget, när den första perioden summerades var Ladies i ledning med tre poäng.

– Det är återigen ett fall framåt för vår del, det här var vår bästa match hittills. Man ska komma ihåg att det inte är vilka som helst som står på andra sidan, säger Visby Ladies coach Eivind Möstl.

I den andra perioden var dock scenförändringen total. Umeå steppade upp och tilläts göra hela 29 poäng och etablerade en behaglig ledning med 10 poäng i halvtid.

– Vi tappar fokus där ett tag och hittar inte tillbaka förrän i tredje quartern, säger Veronica Mirkovic som stod för en fin insats.

Bufferten på tio poäng släppte sedan inte topplaget. Andra halvlek skvalpade på utan att Ladies inte tilläts komma närmare, men hemmalaget gjorde en gedigen arbetsinsats till slutsignal vilket gjorde att siffrorna inte heller rann iväg.

– Det är surt. Jag har svårt att sätta fingret på det, vi ser att vi hela tiden blir bättre men samtidigt är det hela tiden lite kvar till att vi kan ta det, säger Mirkovic.

En faktor på minuskontot mot Umeå var insidespelet i offensiven, som ofta hackade påtagligt. Alldeles för ofta hittade inte passningarna inåt rätt adress.

Nu tar ligan landslagsuppehåll fram till slutet av november. Coach Eivind Möstl har sedan tidigare aviserat att det kommer tränas stenhårt under den perioden. Vi får se om det är ett "nytt" Ladies som kommer till spel därefter. Då väntar först Luleå på bortaplan följt av Alvik hemma. Högst tveksamt om den efterlängtade första segern kommer i någon av dessa matcher, men jag hoppas att de ska se till att ge Alvik en REJÄL match den 7 december. Det vore på tiden...