Nu är det klart. Gute värvar den brasilianske mittfältaren/forwarden Enzo Battaglia Ferreira da Rosa. Visbyklubben är överens med spelaren och 20-åringens senaste klubb.

– Själva övergången ser vi inga hinder för, men det återstår lite detaljer runt omkring eftersom det är en utländsk spelare, säger Fredrik Karlsson i Gutes sportkommitté.

Därför är han inte spelklar, men det hoppas klubben ska vara löst till seriepremiären mot Täby.

Enzo har både brasilianskt och italienskt pass och får en nyckelroll i Gute där han ska ersätta de senaste årens skyttekung Marcus Nobell som gick till IFK Haninge. Han har tidigare representerat klubbar som Botafogo, Audax Rio, America FC och Desportiva. Han har även varit inbjuden att provträna med La Liga-klubben CD Leganés ungdomsakademi.

– Vi hoppas mycket på Enzo förstås. Det är en ung spelare som vill mycket och har stora drömmar. Han ser nog oss som ett steg på vägen innan han studsar vidare i den europeiska fotbollen, säger Fredrik Karlsson.

Henrik Ramberg i Gutes sportkommitté beskrev nyligen Enzo på följande sätt:

"Hårt jobbande, professionell, extremt härdad i en fotbollsmiljö där tusentals unga spelare kämpar för sina liv för att uppnå sina drömmar. Räkmackor och curling existerar inte".

Sedan tidigare har Gute värvat Viktor Walldén (Örebro), Eric Lönn (Hertzöga), Benjamin Sohl (Värmdö), Niilo Hautala (Finland) och Steven Ross James.