Saunders kommer direkt från spel på collegenivå, där hon representerade UCF Knights sista året – och UAlbany därinnan. Under sin sista säsong var Saunders poängbäst i UCF med 16 poäng

per match. Utöver poängen snittade Saunders 5.8 returer, 3.7 assists och 2.6 steals per match.

Det rör sig alltså om ännu en spelare som presterat på collegenivå – men inte draftats till WNBA.

I förra veckan presenterade Visby Ladies Branndais Agee och det stod också klart att förra årets framgångsrika amerikanskor inte kommer att återvända till ön. Arbetet med att ersätta följer en tydlig linje, Eivind Möstl söker vältränade spelare som kan tillföra energi och tempo.

– Zee som hon kallas, är en grym atlet, en floorleader och en riktig tvåvägsspelare med både bra försvar och anfall. En spelare som alla coacher vill ha i sitt lag men hatar att möta. Det ska bli kul att coacha henne, och jag tror hon kan bli en viktig pusselbit i Ladiespusslet, säger Eivind Möstl, i ett pressmeddelande.

Zakiya Saunders, hur skulle du beskriva din spelstil?

– Jag spelar med mycket energi, högt tempo och mycket aggressivitet. Jag älskar att jobba så hårt jag kan från korg till korg och min största styrka som spelare är min förmåga att anpassa mig till olika matchscenarion.

Vad vet du om klubben, ön och Sverige?

– Jag vet inte särskilt mycket om ön än, men jag har hört att det är ett väldigt vackert ställe. En sak som imponerat på mig med klubben är att de lagt vikt vid hårt jobb och bra attityd när de rekryterade mig vilket är bra värderingar att prioritera.

Vad ser du mest fram emot den kommande säsongen?

– Jag ser fram emot att nytt kapitel i mitt liv med Visby Ladies. Det är en vinnarsugen klubb och jag tycker det ska bli väldigt kul att kunna bidra och vara en del av vad jag vet komma vara en rolig säsong. Målet är att alltid bli bättra, och förhoppningsvis kan vi gå ännu längre än förra säsongen.