Kungen av Gotland redo för GGN

Den åttafaldiga mästaren är tillbaka i startfältet för en av världens största endurotävlingar. "Jag är förberedd men inte riktigt som 2010."

År 2010 stod Mats Nilsson på förstaplatsen senast. I år hoppas han i alla fall hamna i topp tio.

År 2010 stod Mats Nilsson på förstaplatsen senast. I år hoppas han i alla fall hamna i topp tio.

Foto: Tommy Söderlund

Enduro2019-10-21 20:00

Förra året fick Mats "Lappen" Nilsson, kanske mer känd som Kungen av Gotland, lämna återbud i sista sekund. Orsaken var ett klämt lillfinger som slutade med fraktur. Men i år kommer man kunna hitta den 50-åriga legenden i starten på Tofta skjutfält tillsammans med dryga 3000 andra förare. 

– Det känns ganska tungt, jag har kämpat på bra och tränat lite tuffare än vad jag gjort de två senaste åren och var i riktigt bra form. Jag hade verkligen sett fram emot att försöka göra ett hyfsat resultat, men samtidigt är jag så rutinerad så jag vet att sådana här saker kan hända, sa Nilsson till HelaGotland.se i en intervju förra året. 

I år är den åttafaldiga GGN-vinnaren mer positiv inför starten.

– Kroppen känns bra och det ska bli roligt, sedan tror jag inte jag kommer satsa superhårt. Jag är förberedd men inte riktigt som 2010. Det skulle kännas väldigt bra att som 50-åring kunna rulla in någonstans på topp tio, men vi får se. 

Under förra årets upplaga av tävlingen resulterade hårt väder och blöt bana i flertalet skador, brutna fingrar och en ordentlig hjärnskakning. Fältsjukvårdarna fick ta hand om 42 personer och åtta förare fick lämna platsen i ambulans. Mats Nilsson förutspår att helgens väder kommer vara lugnare.

– Det blir nog ganska fint tror jag som det ser ut nu faktiskt.

Senast Mats Nilsson plockade hem en GGN-seger var 2010 vilket också blev slutet på en femårig vinstsvit. Första gången han stod överst på prispallen var 1997.

Förra årets busväder visade sig vara en utmaning för många av de som tävlade i Gotland Grand National.
Förra årets busväder visade sig vara en utmaning för många av de som tävlade i Gotland Grand National.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!