"Tveksamt att det räcker så mycket längre"

Ny spännande tränare, två av landets mest lovande spelare och etablerade landslagsstjärnor. Ändå känns det som att Endre saknar något.

Endre2019-09-20 09:08

Ellen Bäckstedt värvades förra sommaren.

I våras la Endre vantarna på en annan supertalang i Wilma Johansson.

Kvar finns en stomme med landslagsstjärnor som Stephanie Boberg, Sara Steen och etablerade SSL-spelare som Elin Gabrielsson, Stina Ander, Anna Moberg, Elin Roos och Linnéa Wallgren.

Nu tar Sabina Wedberg över. En oprövad tränare, men med en intressant spelidé och rutin i massor som gammal elitspelare. Jag tror vi kan glömma alltför taktiska analyser och i stället se ett rakare och rappare Endre. Som för tre-fyra år sedan. Sabina är seriens enda kvinnliga huvudtränare och klubbens första. Bara en sådan sak är intressant.

Visst behövs taktiskt kunnande, men det får inte ta bort glädjen och känslan är att Endre inte fått ut max av sitt kunnande i den alltmer åtstramade kostymen.

Iksu, Kais Mora och regerande mästarlaget Täby som dominerat genom åren känns framför allt som lag som har sina styrkor i det offensiva spelet. Jag menar förstås inte att defensiven ska glömmas bort, men de går att vinna matcher i innebandy även om ett lag släpper in fem-sex mål.

Backuppsättningen känns stabil och nya Rebecca Heed Arvidsson tillför både rutin och tuffhet. Det finns offensiv kraft i nämnda Boberg och Stina Ander (båda rightare) och stabila backar i Gabrielsson, Moa Svanström och Anna Karlsson.

Framåt ser det också bra ut. Förstakedjan med Steen, Wallgren och Moberg lär vara intakt och är komplett. Den andra är hyperintressant med Roos, Bäckstedt och Johansson. En trio som kan ta ligan med storm. Spelare som Therese Ahlqvist, Maja Liljeroth, Isabella Ström, Erika Nilsson och Tove Sandelin (främst tänkt som back?) fyller upp en tredjelina.

Frågetecknet finns mellan stolparna. Visst, Thea Ekholt är i sina bästa stunder en skicklig målvakt. Men också ganska liten och ojämn. I våras valde till exempel dåvarande tränaren Tom Iversjö comebackande Liisa Kokkonen, när kvartsfinalen mot Täby skulle avgöras. Nya Frida Görtz från Hammarby är ett spännande namn, men frågan är om hon är redo att agera förstaval, om Ekholt skulle svaja?

Endre kommer vara med och utmana i toppen igen. Sedan är jag ytterst tveksam till att det räcker så mycket längre än senast i slutspelet. Spännande - av flera olika anledningar - kommer det att bli oavsett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!