Det blev en riktigt härlig och spännande fredagsunderhållning i Ica Maxi arena när Endre tog emot Täby i Superligan Dam. När krutröken lagt sig stod Täby där som vinnare med uddamålet, 7–6 och de fick därmed revansch från senaste matchen lagen emellan, då vann Endre med 7–5.

– Det känns ändå att vi har dem där vi vill ha dem, men vi sätter inte våra chanser som vi får där var de mycket effektivare än oss, säger Elin Roos, tvåmålsskytt för Endre.

Efter en tuff kamp i första perioden där båda lagen skapade lägen och tempot var nästan i högsta laget kunde Täby vinna perioden med 1–0.

Artikelbild

| Kampen om att ta fjärdeplatsen i serien ser allt mörkare ut.

Och efter halva andra rasslade det till ordentligt, inom två minuter hade Täby gjort tre mål och gått fram till 4–0, Endre tog en timeout och bytte ut Thea Ekholdt och Liisa Kokkonen fick kliva in.

Sen kom nästa målkavalkad, Endre gjorde både 1–4 och 2–4 och de var lite på gång, men ganska snabbt gjorde Täby både 5–2 och 6–2. Men Endre fick viktiga 3–6 innan periodvilan.

Senast lagen möttes vände Endre 3–5-underläge till seger med 8–5, då vann de sista perioden med 4–0 och Elin Roos gjorde tre av målen.

– Det hade vi med oss och vi visste att vi kunde vända på det, vi hade inget att förlora, säger hon.

Artikelbild

| Täby var oerhört effektiva när de fick sina lägen.

Men det var Täby som fick 7–3, då såg det mörkt ut, men räkna aldrig bort Endre.

Endre gjorde 4–7, 5–7 och plockade ut målvakten på slutet och man kom så nära som 6–7, sen var matchen slut.

Redan på söndag möter Endre Göteborg borta.