Experterna var ense om att Endre skulle få möta Pixbo i sin kvartsfinal. Inför sista omgången hade Pixbo Iksu hemma och Täby mötte Rönnby borta. Många räknade med att Täby skulle slå Rönnby och då går förbi Pixbo och hamna trea.

Men nu föll Täby borta och därmed slutade de fyra i tabellen och när Iksu valt Dalen, Kais Mora valde Jönköping och Pixbo valt Rönnby, då återstod bara Endre för Täby.

– Det ska bli kul, Täby är ett annorlunda lag jämfört med Pixbo. Täby har några spetsar som till exempel Moa Tschöp, får vi stopp på henne är mycket vunnet, säger Tom Iversjö, tränare i Endre.

Artikelbild

| Anna Moberg gratuleras av Sara Steen, tre mål kom från Anna Moberg.

I Täby var man nästan chockade att man föll borta mot Rönnby och nu ställs mot Endre i kvartsfinalen.

– Vi trodde och hoppades på att bli trea, men så blev det inte. Vi känner en stor besvikelse att vi inte kunde vinna, vi hade allt att spela för medan Rönnby inte hade någonting. Men jag förringar inte Rönnbys insats, det är ett bra lag, säger Tomas Davies, tränare i Täby.

I serien slog Endre Täby borta och Täby slog Endre i Ica maxi.

– Vi har en historik att det brukar bli bra matcher, det är viktigt att vi spelar ett bra försvar och sen ska man även kunna hantera det mentala trycket. Det brukar vara mycket folk på Endres matcher, det hjälper säkert dem, men det är ju en sporre för våra spelare också, säger han.

Artikelbild

När det gäller slutspelshistoriken så har Endre inga roliga minnen från mötena mot Täby.

Förra säsongen åkte man ut med 0–3 i matcher i kvartsfinalen mot Täby, året innan förlorade man också mot Täby i kvartsfinalen, men då var det betydligt jämnare och Täby vann med 3–2 i matcher, då hade de vunnit två av matcherna efter förlängning och en efter straffar.

Artikelbild

Endre kom ifrån sitt genrep på bästa möjliga sätt mot Malmö hemma. Det blev en klar seger med 9–2 och Endre hade full kontroll på matchen från början till slut.

Endre hade inget att spela för däremot var matchen oerhört betydelsefull för Malmö som jagade den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Artikelbild

– Jag är sjukt imponerad av våra tjejer som återigen visar sin proffsighet trots att matchen inte gällde något för vår del, säger Tom Iversjö, tränare i Endre.

Och en som verkligen fick målskyttet att lossna var Anna Moberg som stänkte in tre mål, lika många mål som hon gjort under hela säsongen. Förra säsongen gjorde hon 23 mål.

Artikelbild

– Det var verkligen skönt, nu dubblade jag min målskörd. Men jag har en lite annan roll i år, säger hon.

På torsdag spelas första kvartsfinalen borta mot Täby.