Årets största rallytävling, Rally Gotland lockar många förare även från fastlandet, två-dagarstävlingen har körts i många år och man har fått många återkommande rallyekipage år från år.

Men i år tvingades man ställa in tävlingen, mycket beroende på funktionärsbrist, något som rallyfolket tagit tag i och därför blir det Rally Gotland nästa år.

Och det är många som gläds åt det, bland andra Gotlands Motorförenings Bilklubbs ordförande, Jörgen ”Jea” Hellström.

Artikelbild

– Det är roligt att Rally Gotland är tillbaka igen, jag trodde och hoppades att uppehållet bara skulle bli ettårigt och så blev det, verkligen skoj.

Intresset för tävlingen har alltid varit stort och det har varit flera fastländska förare som hört sig för, enligt ”Jea” om det ska bli något Rally Gotland 2019, så blir det, helgen 26-27 april är det tänkt.

– Vi har sträckchefer till alla sträckor och många av sträckorna är klara, det är väl egentligen bara Tofta som vi inte kan få besked om ännu, men vi hoppas och tror att det löser sig, säger han.

Förutom att man nu åter kör Rally Gotland 2019 så har man även gjort klart med en ny start- och målplats, eller mer bestämt en ”nygammal” plats.

Artikelbild

– Vi är tillbaka på Kneippbyn där vi varit tidigare, där blir det både start- och mål plus att allt boende blir där, det känns jättebra att vi är tillbaka där, säger han.

Men innan det är dags för Rally Gotland så hoppas man att vädret är med föreningen i januari, närmare bestämt helgen 18-19 januari, då är det planerat för säsongens enda vinterrace, ”Jeas-race” som kommer att köras på Skrubbs travbana.