Krönika I kontrast till starurskylan steg temperaturen, liksom pulsen, rejält i Ica Maxi Arena i går kväll. I en frenetisk tredjeperiod vände Visby IBK 2–4 till 6–5, en ytterst viktig seger.

I första matchen blev gotlänningarna rejält överrumplade av Thorengruppen från första sekund. Den sura läxan hade Visby gjort till rond två i Ica Maxi Arena och det fanns inte tillstymmelse till att vara på hälarna. Disciplinerat aggressiva kom hemmalaget ut med hög energi och höll sig på precis rätt sida gränsen till det tillåtna, vann duellerna och var precis så obekväma att möta som man måste vara i när det spelas innebandy i april månad.

Gästerna blev inte uppätna, det är Thorengruppen alldeles för skickliga för att bli, men hemmaövertaget var tydligt och hemmaledningen efter 20 minuter helt i sin ordning.

Artikelbild

– Vi gör en kontrollerad period och 1–0 är i underkant, säger Visbytränaren Joakim Bandholtz.

Period 2 blev en annan historia och det small direkt. Daniel Hernandez trollade nere bakom kassen och bakom ryggen serverade han Övregård öppen kasse.

Gästerna tog sedan ledningen på ett öppet distansskott som Martin Stolt får skriva upp på sitt ansvarskonto.

Energiläckaget stoppades när Wilmer Viinamäki städade upp en retur, men Thorengruppen var snart i ledning igen.

Artikelbild

När Martin Stolt sedan tappade huvudet, sparkade en motståndare och tog en mycket onödig utvisning med 2–4 som följd såg det inte ljust ut.

– Vi slarvade i närkampsspelet och då straffar de oss. Sedan tycker jag att vi har ett vitt lag mot oss och ett rött lag (domarna) mot oss, domarinsatsen var under all kritik, anser Joakim Bandholtz.

Artikelbild

Jag håller inte med, och Visby behöver hålla huvudena kalla. Nästa gång kan man inte bjuda Thorengruppen på två mål efter dumheter.

I tredje gickn Visby ner på två formationer. Viinamäki blixtrade in reduceringen och sedan small det i såväl Stolts ribba och stolpe, innan Ville Hirvisuo hittade den evigt sprintande Kasper Broby som borrade in kvitteringen. I målfirandet drog dock framspelaren på sig en utvisning och Thorengruppen var inte sena att ta ledningen igen.

Artikelbild

Visby IBK inledde en forcering och när Adam Kimström skickade in kvitteringen var publiken ordentligt med på noterna. Sekunder senare sprang Markus Jovic bokstavligen in det matchavgörande målet , det bedömdes dock inte som en medveten spark, och Ica Maxi Arena nådde klimax.

Sedan fredades hemmakassen förtjänstfullt tiden ut.

– Det är en otrolig laginsats, jag vet inte vad som hände, konstaterar Wilmer Viinamäki.