Förra veckan kickades Niklas Hovivuori av Visby IBK, den här veckan blev det Alexander Brinkmanns tur att entledigas. Alexander Brinkmann ger ett samlat intryck när han talar med GT-sporten.

– Självklart är jag mycket besviken, och kommer så säkert att vara ett tag, men jag mår ändå rätt bra sett till omständigheterna, säger Alexander Brinkmann.

Beskedet kom överraskande för honom.

Artikelbild

– Jag förberedde mig i går för att gå till träning och hade räknat med det. Jag höll tillsammans med övriga ledare på att planera verksamheten för december.

Jonas Åström i Endres sportkommitté kommenterade beslutet på tisdagskvällen.

– Det är en fråga som handlar om ledarskap och gruppen snarare än att det handlar om ett dåligt resultat, sade Jonas Åström då.

LÄS MER: Brinkmann får sparken av Endre

Vad fick du för motivering till beslutet?

– Jag känner igen den motivering som jag har fått, men jag tycker att det är bättre att Endre berätta varför de inte vill ha mig, än att jag berättar varför de inte vill ha mig. Ledarskap, oavsett om det är från en sportkommitté eller från en tränare, är oerhört komplext. Man gör hela tiden små saker som påverkar och nyanserar.

Det har figurerat uppgifter om ett utbrett missnöje bland spelarna?

– Vi har jobbat hårt varje dag för att det ska bli så bra som möjligt, och jag är väldigt ödmjuk för att jag har tillkortakommanden och vissa styrkor. 3,5 år är rätt lång tid, och under den tiden har vi förändrat ganska mycket som förening och som lag. Det är svårt att värdera vad andra tycker om det, men jag vet att jag har gjort mitt bästa varje dag. Jag har jättemånga fina relationer kvar både i laget och föreningen, och jag tror jättemycket på laget.

Han känner stolthet över det han uträttat under sina 3,5 år som tränare i klubben.

– Det är fortfarande tätt inpå och jag är utifrån det besviken att inte vara med framåt. Vi har haft en stor generationsväxling och ett utvecklingsarbete i 2,5 år som någonstans ska leda till framgångar i närtid, kanske redan i vår. Vi har gjort en stark utveckling och jag vill påstå att vi är på en annan plats nu än vad vi var för 3,5 år sedan. Vi får se vad det leder till men jag tycker det finns goda förutsättningar och vi som har varit här nu har ändå del i det.

Vad händer nu för din del?

– Jag tror att det är bra att andas lite och ta det lugnt . Jag har ju, som det ser ut i dag, fortsatt ett halvtidsuppdrag på föreningens kansli som inte är del i det som är brutet. Så jag är kvar där tills vidare men kanske tar någon extra veckas semester i december, så får vi se vad som händer sen. Jag har ganska gott hopp om framtiden, säger Alexander Brinkmann.