När lagen möttes i Ica Maxi arena vann Endre med 13–3. Det är svårt att tro det var samma två lag som möttes i går kväll. Endre svarade för två bleka perioder, efter halva matchen rullade bollen till sist in i Sirius mål – en av hemmaspelarna sparkade en retur i egen bur av misstag.

– Den första perioden var riktigt dålig. Samtidigt var Sirius bra och det kan vara den allra sämsta kombinationen, säger tränaren Alexander Brinkmann.

Med drygt fem minuter kvar av mittperioden väcktes hoppet, åtminstone på resultattavlan, när Elin Gabrielsson satte 4–2-reduceringen. Då återstod en kvart av den sista perioden och två mål är en skör ledning med 15 minuter kvar att spela av en innebandymatch.

Endre kom igen i slutperioden, tog över spelet och dominerade stundtals. Trots ett par bra lägen lyckades de inte vända på matchen.

– Vi förväntar oss mer av varandra. Vi kommer att vara otroligt revanschsugna på söndag, säger Alexander Brinkmann.

Endre chansade med att ta ut målvakten mot slutet, de gjorde också mål – men kom aldrig i närheten av att vinna matchen. På söndag kommer Karlstad IBK till Gotland, ännu ett lag från seriens nedre regioner.