Det blev två säsonger i hockeytvåan (Sudret och Väsby) för Jesper Bohlin innan lade klubban på hyllan.

– Jag ville livnära mig på hockey och insåg rätt tidigt att det inte kommer att bli som spelare och då började tankarna på en tränarkarriär, säger han fem år senare.

Samma sommar (2013) sprang han på Alf Söderman, då junioransvarig i Visby Roma.

– Han frågade om jag var intresserad att coacha och på den vägen är det.

Det blev två säsonger i Visby Roma J20. En som assisterande till Mikael Öhman och en som headcoach för J20 och Team Gotland i TV-pucken.

Vi träffas i Visby ishall. Han är hemma i Visby för att följa gruppspelet i TV-pucken som avgörs på Gotland.

– Vi är ute och tittar på olika turnerningar för att skapa en bild av spelarna som kommer underifrån. Jag har sett rätt många av de här lagen tidigare.

På isen drillar Visby Roma-coachen Mike Beharrell eleverna som går på öns hockeygymnasium.

Jesper Bohlin tittar på.

– Jag har bara bra minnen härifrån och försöker följa hockeyn så mycket det bara går. Men det är svårt att få till det. Jag såg iallafall hemmamatchen mot Dalen i vårens playoff, säger han.

De tre senaste säsongerna har han varit assisterande coach i SHL-klubben Linköpings U16-lag. Den senaste säsongen blev det ett SM-brons.

– SM-brons är jättekul, men på ungdom handlar det mest om att utbilda och utveckla spelare. Det är också att få se killarna lyckas och bland annat prova på landslagsspel som driver mig. Man känner bara en oerhörd glädje och självklart en delaktighet.

– Första året i Linköping jobbade vi med spelarna födda 00 och där hade vi en spelare som Adam Ginning som varit uppe och testat SHL, draftats och som nu är högaktuell för J20-VM.

För en tid sedan erbjöds Jesper Bohlin uppdraget som headcoach efter slovaken Martin Dendis. Ett erbjudande för bra för att motstå och en dröm som gick i uppfyllelse.

Jesper sade upp sig från sitt deltidsjobb på Ica Maxi och är sedan juni heltidsanställd av Linköping.

– Det här var mitt första mål. Jag är i en fantastisk förening med bra coacher kring mig så just nu handlar det bara om att ta in och jag lär mig nya saker hela tiden.

Dagligen arbetar han när den gamle storbacken Niclas Hävelid som är U15-coach och ansvarig för klubbens hockeygymnasium.

– Vi jobbar jättetight ihop och där lär man sig ju saker hela tiden. Han har vunnit, OS-guld, VM-guld och spelat Stanley Cup-final. Jag försöker bara suga i mig så mycket som möjligt.

Vad har du för drömmar på längre sikt?

– Det är klart att det vore en dröm att stå i ett SHL-bås, men den kanske största drömmen för mig som tycker det är så kul att jobba med ungdom och junior är att en dag gå som förbundskapten i något av de yngre landslagen.