"Värsta förnedringen jag har varit med om"

Visby Ladies stod för ett rejält bottennapp senast mot Telge. På fredag är det läge att visa sig från en bättre sida, när Högsbo kommer på besök.

Eivind Möstl hoppas på ett fall framåt mot Högsbo på fredag.

Eivind Möstl hoppas på ett fall framåt mot Högsbo på fredag.

Foto: Michael Häglund

Basket2019-10-17 11:25

I lördags mot Telge gjorde Visby en katastrofal inledning på matchen, med endast två gjorda poäng på de inledande 13 minuterna.

– Det är den värsta förnedring jag har varit med om under mina 35 år på högsta elitnivå i svensk basket. Jag har aldrig varit med om något liknande. Jag hoppas tjejerna har tagit till sig av kritiken, säger Visby Ladies coach Eivind Möstl.

Han fortsätter: 

– Vi hade en tydlig gameplan för offensiven, men den följdes inte. Jag tror inte vi hade ett anfall under de första tio minuterna som följde det vi hade pratat om innan. 

Visby Ladies har inlett med tre raka förluster, utan att ha varit nära att få en vinst med sig. Någon upprepning av fjolårets säsong, då Visby Ladies inledde med nio raka förluster, är han dock inte orolig för. 

– Det finns en väldigt stor skillnad den här säsongen och det är att vi har en pointguard. Vi har spelarna vi behöver på samtliga positioner,  men tjejerna måste hitta sina roller.

Visby Ladies är helt ordinarie till matchen mot Högsbo, som i fjol imponerade med SM-final som nykomlingar. 

– Högsbo blir en riktigt tuff nöt att knäcka. De gick till final i fjol och har inlett den här säsongen med två raka segrar, trots att de tappat flera framträdande spelare till i år. Jag kan inte säga mer än att vi kommer göra vårt bästa och att det kommer vara en klart bättre insats än mot Telge. Tjejerna är väldigt revanschsugna, sedan får vi se hur långt det räcker, säger Eivind Möstl. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!