Två av tolv spelare har lämnat truppen

Truppen krymper. Moa Fredriksson och Isabella Kaukopassi kommer inte spela mer den här säsongen och Annie Kjellberg har drabbats av körtelfeber. Under fredagen presenterade klubben ett nyförvärv.

Annie Kjellberg har inte spelat sedan i oktober på grund av körtelfeber.

Annie Kjellberg har inte spelat sedan i oktober på grund av körtelfeber.

Foto: Michael Häglund

Basket2020-12-17 11:31

Visby Ladies gick tungt förra helgen med två förluster på bortaplan. Blott 14-åriga Agnes Widén har fått göra inhopp de senaste matcherna när bänken ekat tom. 

– Det är inte på något sätt optimalt att spela med tio spelare. Man behöver tolv spelare i en trupp både på match och i träning, säger Louie Söderberg, kommunikatör i Visby Ladies. 

Isabella Kaukopassi har spelat klart för den här säsongen. Hennes opererade armbåge blir bättre men av privata skäl blir hon borta resten av säsongen.

Moa Fredriksson gjorde sin sista match i Ladies-linnet i oktober då hon flyttat till Stockholm för jobb. 

Som om skador och pandemiutbrott i truppen inte vore nog så saknas också Annie Kjellberg som drabbats av körtelfeber. Hon väntas inte vara i spel förrän efter nyåret. 

– Vi har varit lite hemsökta av skador. Matchschemat har inte varit tajtare än vanligt och skadorna har inget mönster. Det handlar helt enkelt om oflyt, säger han. 

Ambitionen från klubben är att ersätta de spelare som lämnat och det finns ännu en marknad av spelare på hemmaplan. 

– Det finns ligor i Europa som pausats eller stängts ned. Det finns en del svenska spelare där. Utländska spelare är inte aktuellt att värva sett utifrån den ekonomiska situationen idag. Det finns bättre möjligheter i år än tidigare att värva, säger han. 

Redan under fredagen presenterade Visby Ladies guarden/forwarden Frida Lundquist som närmast kommer från spel i basketettan. 

Isabella Kaukapassi kommer inte spela något mer den här säsongen.
Isabella Kaukapassi kommer inte spela något mer den här säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!