Pinsamt dåligt är en underdrift

Borta mot Telge stod Visby Ladies för något som måste vara ett bottenrekord. Det var smärtsamt att se laget spela.

Visby Ladies fortsätter att överraska, dock i negativ bemärkelse.

Visby Ladies fortsätter att överraska, dock i negativ bemärkelse.

Foto: Stig Hammarstedt

Basket2019-10-12 21:47

Ctrl+Alt+Delete, Ctrl+Alt+Delete...
Nej, hur jag än försökte framför websändningen så gick det inte att få stopp på Visby Ladies miserabla lidande under den första perioden mot Telge.

Visby Ladies gör inte mycket rätt just nu. Ändå gick det, för all del med god vilja, inledningsvis att skönja vissa tecken på att det här borde kunna bli jämnt. Telge såg inte imponerande ut. Dessa tecken raderades dock bort med all oönskvärd tydlighet för varje skott som missades. Det var inte så att Visby ställdes mot en ogenomtränglig Telgemur som tvingade fram omöjliga avslut. Ett och annat av de skotten stressades i väg, men den absoluta majoriteten var skott i bra lägen.

Men kavalkaden av remarkabla missar fortsatte, När Visby gjorde sitt andra mål och dubblade poängskörden hade det gått över 13 minuter och ställningen var 35–4.  Endast ett (1!) av Visby Ladies 25 första skott resulterade i poäng. Att beskriva det med adjektiv känns totalt överflödigt. 

Och nej, det går inte att förklara med att det tar tid att spela ihop laget. Nej, det går inte heller att tala om att någon nyckelspelare saknades. Just nu är det här laget monumentalt dysfunktionellt. 

Det var skolnivå. Om det hade varit en lågstadiematch så hade jag tyckt synd om dem, de försökte ju trots allt få i bollen så många gånger. Men det här ska vara elitnivå, med flera importerade heltidsproffs i laget. Därmed, börja göra ert jobb! 

Matchfakta

SBL Dam

Telge 90

Visby Ladies 45

(25–2, 19–19, 24–10, 22–14)

Poäng Visby Ladies: A. Middleton 19, J.Spencer 9, J. Coe 9, J. Raflund 4, M. Mercelita 2, C. Danielsson 2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!