Mark tryckte fast Ladies ytterligare i botten

Visby Ladies kräftgång i SBL Dam fortsätter. På söndagen förlorade man borta mot Mark med 91–75.

Visby Ladies coach Eivind Möstl fick konstatera ytterligare ett nederlag borta mot Mark.

Basket2019-12-01 19:12

Inför förra helgens omgång i SBL dam satt tre lag fast i bottenträsket utan vinster: Visby Ladies, Uppsala och Mark. Sedan förlorade gotländskorna mot Uppsala hemma, medan Mark vann mot Wetterbygden, och under söndagen tog Ladies stryk även mot Mark. I och med dessa förluster mot bottenkonkurrenterna är Ladies nu ensamma kvar i de– n absoluta botten.

Mot Mark så var det någorlunda jämnt i första halvlek, hemmalaget gick till halvtidsvila i ledning med åtta poäng. Sedan drog det dock, precis som i nederlaget mot Uppsala, i väg i den andra halvan av matchen. Efter halva tredje perioden var ledningen nere i två poäng sedan Johanna Persson satt en 3-poängare, men därefter gjorde Mark 16 raka poäng och tog matchen utom räckhåll för Visby Ladies. Mark vann den tredje perioden med 24–12.

Återigen läckte Ladies-defensiven på ett sätt som den inte får göra om laget ska ha något att hämt i ligan. I samtliga sju matcher den här säsongen har laget släppt till minst 75 poäng.

Noterbart är att Elin Sjöberg gjorde comeback i Ladies under söndagen, och spelade drygt 17 minuter.

Bottenmatcherna mot Uppsala och Mark var gotländskornas realistiska chanser till att vinna en match innan årsskiftet. Återstoden av året ställs man mot Luleå, Umeå och Alvik.