Debuten i den internationella klubbfotbollens verkliga finrum slutade med en drömstart för Anna Oscarsson. Med matchens enda mål i början av andra halvlek skaffade Kristine Mindre Linköpings FC ett övertag inför returen mot cypriotiska Apollon Ladies.

Anna Oscarsson spelade från start på högerbacken i ett tätt och rätt lågt liggande Linköping i första halvlek. Spelskickliga och bollsäkrare Apollon Ladies hanterade det mesta av spelet centralt på plan, men utan att få till några riktigt farliga lägen.

Linköpings anfall var lätträknade och ledde aldrig till några direkt farligheter heller i en händelsefattig första trekvart.

Artikelbild

| LÖPSTARK. Anna Oscarsson på tisdagens träning. På onsdagen slutade hennes debut Champions League med bortaseger på Cypern. Oscarsson spelade 83 minuter.

Efter de mållösa första 45 minuterna fick båda lagen upp farten.

Och det var riktigt nära ett östgötsk baklängesmål när Apollon rullade en boll i stolproten efter tolv minuter. Men minuterna senare kontrade LFC och gjorde det så viktiga bortamålet. Trots att hemmalaget sedan försökte forcera lyckades Apollon inte spräcka LFC-nollan.

För att yterligare stärka defensiven byttes en allt mer tröttkörd Anna Oscarsson ut i 83:e minuten.

Bortasegern innebär att Linköpings FC inför returen på hemmaplan nästa onsdag har ett gyllene läge att gå vidare åttondelsfinal i Champions league.